Stupar: Na Paliću se gradi najveće studentsko odmaralište

Ministarstvo prosvete uložiće na Paliću više stotina miliona dinara u izgradnju jednog od najvećih i najmodernijih studentskih odmarališta u Srbiji.

 

Početkom godine počela je prva od pet planiranih faza rekonstrukcije, adaptacije i dogradnje nekadašnjeg Omladinskog naselja na Paliću, koje bi prema zamišljenim projektima trebalo da bude jedno od najmodernijih i najvećih odmarališta u zemlji.

Omladinsko-naselje-Palic-restoran2

Pomoćnik ministra prosvete zadužen za studentski standard Slobodan Stupar rekao je Tanjugu da je u pitanju investicija vredna više stotina miliona dinara, a da je ministarstvo potrebna sredstva obezbedilo iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.

 

„Ovo je jedna od većih investicija u studentskom standardu, koji je izuzetno značajan, jer je jedan od stubova visokog obrazovanja i omogućava ono što zahteva Bolonjski proces – mobilnost i dostupnost studenata u svim vidovima obrazovanja“, rekao je Stupar Tanjugu.

 

U toku je rekonstrukcija nekoliko objekata koji će biti dograđeni, rekonstrukcija restorana, a u planu je i izgradnja olimpijskog bazena, kongresnih sala i svih drugih sadržaja koji studentima iz naše zemlje treba da omoguće ugodan boravak, rekreaciju, odnosno edukaciju.

 

„Prema sredstvima koje mislimo da ćemo da obezbedimo, obezbedićemo pun sadržaj ovog objekta sa pratećim sportskim terenima, kongresnim halama, bazenom“ , rekao je Stupar.

 

Kapacitet budućeg studentskog odmarališta na Paliću biće 800 mesta, a jedan deo moći će da koriste i turisti.

 

Naime, s obzirom na visoke troškove održavanja jednog ovakvog kompleksa, moći će da se turistima ponudi do jedne trećine kapaciteta, čime će i turistička ponuda na Paliću biti upotpunjena.

 

Započetim radovima prethodio je dug period pripreme, izrade i usvajanja planskih dokumenata, kao i samih projekata, a prva faza treba da bude završena do sredine godine.

 

BLICKOMENTARI

 1. JEDAN JEDINI kaže:

  Izbori samo sto nisu poceli!!!

   

 2. djomla kaže:

  Problem sa ovom investicijom je taj sto nakon prve faze nece biti u funkciji. Vec ce se cekati na realizaciju jos bar jedne od ukupno 5, a svi znamo kako se fazno realizuju investicije u Subotici i Srbiji.

   

  Ali stoji da je investicija velika i znacajna za Palic.

 3. STeve kaže:

   

  djomla:

  Problem sa ovom investicijom je taj sto nakon prve faze nece biti u funkciji. Vec ce se cekati na realizaciju jos bar jedne od ukupno 5, a svi znamo kako se fazno realizuju investicije u Subotici i Srbiji.

  Ali stoji da je investicija velika i znacajna za Palic.

   

   

  Upravo tako.

 4. IVAN kaže:

  RADE VEC OD DECEMBRA OD JUTRA DO MRAKA I SUBOTOM I NEDELJOM

 5. Neša kaže:

  Pre dve godine uzdanica palićke preizborne kampanje bilo je čamče za izmuljavanje jezera i novca iz budžeta.

  Koga, bre, vi folirate i sa čime kupujete glasove?

  Pa, narod više pada na buđave paštete jer to bar može da pojede. E, sad… to što ne primećuje da su buđave je zato što i nema neke razlike u kvalitetu i ukusu u odnosu na "ispravne" paštete domaće mesne industrije!

OSTAVITE KOMENTAR