Subotica bez sredstava iz NIPa

Vlada Srbije je na sednici, održanoj 18. februara ove godine, donela Odluku o raspodeli i korišćenju sredstava za realizaciju projekata NIP-a, u ukupnom iznosu od više od 26 milijardi dinara, a sredstva su raspoređena na 389 projekata.

Ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović predstaviće danas u vladi infrastrukturne projekte NIP-a, koji će ove godine biti finansirani sa 26,052 milijarde dinara, najavljeno je iz tog ministarstva. Kalanovićeva je kazala da su "broj korisnika, opravdanost i tehnička spremnost bili osnovni kriterijumi za odabir programa za 2010. godinu" i da ta lista obuhvata 389 projekata koji su prioritetni za podizanje standarda građana i brži ekonomski razvoj.

Subotica je ove godine konkurisala za projekte iz NIPa u vrednosti od 4 milijarde dinara, međutim, ponovila se situacija iz prošle godine kada je nadležnost za projekte u Vojvodini sa NIPa prebačena na Fond za kapitalna ulaganja APV. Iz tog razloga će NIP finasirati svega 13 projekata iz Vojvodine.

Vlada Vojvodine je u današnjem saopštenju navela da je od ukupnog broja, samo 13 projekata iz Vojvodine, sa ukupnim sredstvima od blizu 478 miliona dinara, što predstavlja oko 1,8 odsto ukupnih sredstava.

Jedini projekta koji ima veze sa Suboticom a koji će biti finasiran iz NIPa je severni krak Koridora 10.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

1 + 7 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: