Subotica do kraja godine dobija Program razvoja turizma

Subotica će do kraja godine dobiti Program razvoja turizma za period od 2023. do 2025.godine. Odluku o tome danas su doneli odbornici Skupštine grada.

Subotica i Palić, kao turističke destinacije, i pored epidemije korona virusa protekle dve godine beleže odlične rezultate, kako po broju gostiju, tako i po broju noćenja. Da bi se taj pozitivan trend nastavio, danas je Skupština grada Subotice usvojila Odluku o pokretanju procesa izrade Programa razvoja turizma do 2025.godine. Pojedini odbornici opozicije nisu podržali takvu odluku.

„Šta se dogodilo sa Akva parkom na Paliću, to je jedan skup projekat od koga se puno očekivalo. Godine prolaze, taj projekat se ne završava, niko ništa ne govori o tome šta se tamo dogodilo, da li je tamo bilo nekih stvari koje bi podlegale nekoj zakonskoj odgovornosti”, obrazlaže svoj stav Miroslav Milojević, šef odborničke grupe „Pokret građanske Subotice”.

Program razvoja turizma Grada Subotice biće usklađen sa postojećim razvojnim programima u našoj zemlji i regionu, a od velikih infrastrukturnih projekata, kao što su izgradnja pruge između Subotice i Segedina i brze pruge između Beograda i Budimpešte imaće i konkretne koristi, podseća Skupštinska većina.

„To znači da će ti ljudi iz Beograda i Budimpešte, i iz nekih udaljenijih gradova dolaziti u Suboticu i na Palić. Zbog toga je jako dobro što se sada izrađuje ovaj razvojni plan turizma, koji će važiti za sledeće dve godine”, kaže Dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotice.

Skupština je danas usvojila i Odluku o dodeli priznanja „dr Ferenc Bodrogvari“, koja se dodeljuje istaknutim stvaraocima, mlađim od 40 godina, koji su svojim radom doprineli razvoju kulturnog života grada ili dali doprinos na polju kulture u zemlji i inostranstvu. Ovogodišnji laureati su Žolt Herceg, režiser dokumentarnih filmova, reporter i urednik u RTV „Panon“ i Tamara Kucor, istoričar umetnosti, kustos Savremene galerije u Subotici.

 

RTVKOMENTARI

 1. Suzy kaže:

  Ukinite te gradske nagrade za doprinos kulturi ako Boga znate. Ako neko ne zna, o tome ko će dobiti nagradu odlučuje SVM. Oni odaberu nekog svog člana i tako će biti sve dok ne preostane više niko na spisku ko nije dobio nešto.
  Mlada Tamara Kucor je tek završila školu, još je maltene pripravnik tamo u galeriji. Sigurno da će puno lepog ostvariti u narednim godinama ali sačekajmo još malo sa ovakvim priznanjima.

 2. Nikola kaže:

  Haha, šta je sa aqvaparkom?

 3. Pera kaže:

  Plan Turizma,bas smo smesni ,ni travu nismo sposobni da pokosimo.Sada se prskaju jaja od komaraca.

 4. Feki kaže:

  Meni se cini da vec postoji elaborat za sprecavanje razvoja turizma u Subotici i okolini…..

 5. Mecca kaže:

  2007. godine je iz tadašnjeg budžeta plaćeno 60.000 evra nekoj konsultantskoj firmi da izradi plan razvoja turizma na Paliću. Sećam se da je ta firma bila veoma bliska tadašnjim članovima SVMa. Ako me pamćenje dobro služi zvala se Horvat & Horvat i nije bila registrovana u Srbiji.
  Svi smo svedoci vrtoglavog razvoja turizma na Paliću nakon izrade elaborata od strane pomenute firme, ako je ikada i napravljen.
  Potpuno iste efekte možemo očekivati i u ovom slučaju – ukradene pare, nepostojeći projekat i puzajući rast turizma.

 6. Indijanac kaže:

  @Pera
  „Sada se prskaju jaja od komaraca.“

  Da li to znaci da ce ti komarci biti sterilni, ako im se poprskaju jaja. A sta je sa zenkama komaraca, one bi u stvari trebalo prskati, jer zenke grizu, muzjaci ne.

OSTAVITE KOMENTAR

7 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 14 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: