Subotica dobila deset vozila za prevoz otpada

Subotica je dobila ukupno deset savremenih vozila za sakupljanje komunalnog otpada namenjenih za prevoz do Bikova, odnosno do Regionalne deponije. Donacijom Ministarstva zaštite životne sredine 25 kamiona vrednih 320 miliona dinara stiglo je u šest opština Severnobačkog i Severnobanatskog okruga i Grad Suboticu, čime su se stekli uslovi za početak rada Regionalne deponije. U nju bi u budućnosti trebalo da stiže sav otpad koji stvori 260.000 ljudi, koliko je stanovnika ovih sedam jedinica lokalne samouprave.

Nabavkom  savremenih vozila  za prevoz otpada zaokružena je priča oko Regionalne deponije i stvoreni su uslovi za početak njenog rada, istakao je gradonačelnik Subotice i podsetio da je sve počelo još pre deset godina, a sada smo na korak do ozbiljnog i odgovornog upravljanja otpadom. Od 25 vozila koja su činila donaciju Ministarstva, najveći deo dobila je Subotica – sedam prevoznika otpada velikih kapaciteta, dva autopodizača za kontejnere i jedan kamion manje nosivosti.

Pored Subotice, Regionalnu deponiju je gradilo i opremalo još šest lokalnih samouprava: opštine Bačka Topola, Senta, Kanjiža, Mali Iđoš, Novi Kneževac i Čoka, odakle će se takođe dovoziti otpad. Iz rukovodstva susedne Bačke Topole ističu da je ovo veliki uspeh i korak ka boljoj životnoj sredini.

Upravljanje čvrstim otpadom  jedan je od prioriteta Ministarstva zaštite životne sredine, jer je to problem koji muči veliki broj građana Srbije, a ovih sedam lokalnih samouprava pokazalo je da želi da na bolje promeni ekološku sliku svojih mesta, istakla je ministarka Irena Vujović i poručila da je sledeći korak zatvaranje nesanitarnih i divljih deponija širom dva okruga.

U toku su konkursi Ministarstva za zamenu kotlova i pošumljavanje,  uskoro će biti raspisan i konkurs za uklanjanje divljih deponija i smetlišta, što će dodatno doprineti boljoj životnoj sredini, zaključila je Vujović.

 

TV SuboticaKOMENTARI

 1. Jozefina kaže:

  Hoce napokon iz Tavankuta i Ljutova odnositi smece u kantama. Da napokon i ti stanovnici zive kao gradjNi Subotice.

  • Ne nikako kaže:

   Još jedan namet nije nam potreban, imamo ŽUTE DŽAKOVE i to je to.

 2. S&S kaže:

  Ovo kanda miriše na predizbornu kampanju, jer da su ozbiljno mislili deponija bi već odavno bila u funkciji.

 3. YU kaže:

  TITOVI
  PRVO IZ GRADSKE KUĆE!

 4. Maxi kaže:

  Onaj ‘bilmez’ sa sub.com nece da objavi sve komentare, samo onako kako mu finansijski podupreš.
  Voli ministarka i onaj tigrasti stajling

 5. Tramp kaže:

  Eto dočekasmo i to.Juce mi bili neki iz komšiluka, kažu mi došli onako zbog ankete a ispred SNS stranke.Pitam onog najglavatijeg i najvišeg, pa komšija sta bi sa SVM i sa DS-om ,pukli ili ovi bolje plaćaju.Kaze on ama nema para komšija , al nade su velike.?!?!?!.

 6. istinom protiv lazi kaže:

  @ Maxi
  taj sajt koji si naveo finansira vlast. Samo za proslu godinu su dobili par miliona dinara iz opstinskog budzeta. Znas kako se kaze ne grize se ruka koja te hrani!

 7. Berbatov kaže:

  Jbt,sta god da se uradi,ne valja. Pa da li smo mi normalni?! Pih

 8. Hajduk kaže:

  @ Berbatov a šta se uradilo? Navedite neki primer da i mi nenormalni vidimo vašim očima! Tačno zavidim ljudima poput Vas, i ja bih voleo neke fine lekiće da dobijem pa da mi sve bude roze!

OSTAVITE KOMENTAR

65 + = 75

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: