Subotica dobila novu stenu za penjanje

Subotica je nakon godinu dana rada i zahvaljujući brojnim donacijama konačno dobila veštačku stenu, koja je trenutno najviša stena u zatvorenom prostoru, na teritoriji Republike Srbije. Ona se nalazi u holu Osnovne škole „Jovan Mikić“.

Same dimenzije veštačke stene su 10 puta 10 metara, a sa svim previsima, i detaljima ima površinu od 110 kvadratnih metara. Sama stena je bezbedna za upotrebu što dokazuje Izveštaj o izvršenom testiranju konstrukcije pod opterećenjem koji je izdao Građevinski fakultet u Subotici. Svečano otvaranje veštačke stene je u subotu, u 9 časova, u Osnovnoj školi „Jovan Mikić“, kada će se održati i završna svečanost Državnog prvenstva u sportskom penjanju. Nakon dodele priznanja održaće se takmičenje „Otvoreno prvenstvo Vojvodine“ u disciplinama bolder, brzinsko i težinsko penjanje. Planinarski klub „Spartak“ veoma uspešno funkcioniše uz stalni porast članova, tako da ih trenutno broji preko 400 članova svih kategorija. Jedna od najatraktivnijih sekcija u okviru kluba je Sportsko–penjačka sekcija.

penj_stena

Radio SuboticaKOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  Dajte vi ljudima da jedu, a ne da ih hranite stenama i korenjem.

 2. Buba kaže:

  Mislimmm, čemu ovo???????? Bolje da su napravili bazen ili nešto korisno… ovo niti je lepo niti je korisno… bezvezee!

 3. Rastafarijanac kaže:

  ‘Ajd sad penzioneri, u vrstu! Jedan po jedan na stenu. Ko prvi stigne do vrha, dobija nazad ono umanjenje penzije.

 4. stormwatch kaže:

  @Rastafarijanac

  Sram te bilo.

 5. Kojeovdelud kaže:

  @Buba
  o ukusima ne vredi raspravljati. Možda je ipak nekom lepa stena a da li je korisna ili ne mislim da tu dileme nema. Lepo piše da je izgrađena od donacija i velikim zalaganjem i radom samih članova planinarskog kluba. Niko ne brani nikom da gradi bazene, terene…uostalom svaka sportska aktivnost je bolja od provoda u zadimljenim i zagušljivim prostorima.

 6. Rastafarijanac kaže:

  @stormwatch
  E pa vidiš, niti me je sram bilo, niti će me sram biti da se sprdam sa bahatošću i primitivizmom, a ni sa botovima poput tebe. Sramota je krasti od penzionera (penzioni fond NIJE nečija prćija da njome raspolaže kako mu prdne na pamet. To je PRIVATNA svojina, shvataš ?). A sada možeš i ti da se malo popneš, možda ćeš onda videti koji cm dalje od sopstvenog nosa. Ali kome ja sve ovo pričam, vama treba nacrtati (kao onomad kada si čitao Mirka i slavka, zar ne?). Hajde pojedi taj sendvič i popij sok, zaslužio si!

 7. molimlepo kaže:

  Ja ne razumem koji je vas problem ? I komentarima tipa : „Dajte ljudima sta da jedu“,“Cemu ovo“ i ostale budalastine. Kao prvo ovo je napravljeno u sklopu Planinarskog Kluba „Spartak“, koji po prvi put ima svoju stenu na kojoj ce se moci odrzavati takmicenja (Brzinsko,tezinsko). Napravljena je od para koje su dobijene od sponzora, i od para koje je sam klub finansirao i izgradio stenu koja je trenutno najveca u Srbiji. I cemu takvi komentari? Dovedite malo svoju decu da se oprobaju u ovako necemo, neka zive zdrav zivot, umesto sto sede kuci i ne rade nista. A da li je stena korisna? Da li stvarno treba na to da se odgovori? Ukljucite malo mozak i budite ponosni sto imate ovako nesto u Subotici, i sto mozete ovo da trenirate po nenormalno niskoj ceni u poredjenju sa bilo kojim drugim planinarskim klubom. Ako pak ne zelite nista od toga, bar ne morate da pljujete neciji trud.

 8. stormwatch kaže:

  @Rastafarijanac

  Ko je drugi bot ovde nego ti, tu kao nesto si na strani penzionera a pustas dvosmislene poruke po nalogu tvojih nalogodavaca koji su i okrali penzionere. U svetu virusa ti si polimorfni virus – t.j. maliciozni program koji ima dovoljnu dozu vestacke inteligencije da menja svoj kod tako da ne bude prepoznat od strane antivirusa….ali te Combofix uvek prepozna i rasturi.

 9. stormwatch kaže:

  @molimlepo

  Jeste, bas ce deca da se usrece od penjaze po vestackoj steni, nije mi jasno otkud sad odjednom tolika pomama za pentranjem po steni u Suboticana, otkud li je dosla tolika pozhuda za brdsko planinskim aktivnostima u ravnici gde je biciklizam uvek imao primat, pa je odjednom to toliko popularno da svi idju po steni. Ovo ko ona weekendica na palicu gde su vidjeniji Suboticani iz politike i medija uvaceni u homoseksualnom grupnjaku i par nedelja niko nije hteo ni da prica sa njima niti ih pozdravi, a nakon par nedelja se taj gay susret pretvorio u toliko IN stvar da je svaki drugi pricao kako je bio u toj weekendici na homo grupnjaku…ispade nakon mesec i po da je tamo u tom momentu bilo vise od 1500 momaka….

 10. Lajčo kaže:

  Komentari tipa „dajte vi ljudima da jedu…“ su uvek bili i biće. Od visoke politike („narod gladuje a Borko nosi skupe cipele“) pa do lokalnih naklapanja. To je razmišljanje prostog sveta ili demagogija političara. Gradili mi pozorišta, fontane i sportske objekte, ili ne gradili, uvek će biti gladnih.

 11. stormwatch kaže:

  @Lajco

  Znaci i vi gospodine Lajco…..Alpinista….cool.

 12. molimlepo kaže:

  @stormwatch

  cisto da znas, najveci broj clanova koji se penju po vestackoj steni u nasem klubu i jesu sama deca… iznenadio bi, ali je tako..

 13. ledenjak kaže:

  Tu stenu ,već kad su je izgradili, trebali su staviti u neki drugi objekat, ne u školu da se remeti nastava.Ko garantuje da nekom od učenika neće pasti na pamet da se dokazuje poput Tarzana sve zarad dokazivanja pred društvom ? Čudime ovakva glupost , al dobro kod nas je i onako sve uvrnuto.

 14. molimlepo kaže:

  @ledenjak

  Tesko da ce nekom uceniku pasti na pamet da se penje, posto ce biti prekrivena u potpunosti sa ceradom… tako da nece biti takvih slucajeva…

OSTAVITE KOMENTAR

+ 77 = 83

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: