Subotica dobila salu za borilačke sportove u Hali sportova

Hali sportova u Subotici 25. marta svečano je otvorena nova sala za borilačke sportove, piše portal Ekapija.

 

Otvaranju su prisustvovali gradonačelnik Subotice Jene Maglai, član Gradskog veća zadužen za sport omladinu i turizam Vjekoslav Ostrogonac i v.d. direktora Javnog komunalnog preduzeća "Stadion" Robert Tot. Ukupna vrednost investicije je 600.000 dinara, saopšteno je na gradskom sajtu.

 

Gradonačelnik Maglai je istakao da će novi prostor obezbediti uslove za nesmetan rad i treninge nekoliko klubova i da je sredstvima Grada iz budžetskih rezervi (400.000 dinara) i JKP "Stadion" (200.000 dinara) osposobljena ova prostorija za određene borilačke sportove, sa sanitarnim čvorom i malom prostorijom za smeštaj rekvizita.

 

– Rešili smo i pitanje i sanitarnog čvora za invalide što je nedostajalo ovoj zgradi, a sa sredstvima JKP "Stadion" uradili smo dosta i na energetskoj efikasnosti. Trošiće se 30% manje energije pa će se ono što je uloženo vratiti već za devet meseci. Pohvalio bih direktora da uspešno vodi ovo javno komunalno preduzeće, jer je primer kako se sa malo sredstava mogu da rešavaju ovakvi problemi – rekao je Jene Maglai.

hala sportova

Lokalna samouprava je preuzela gradsko strelište, saopštio je gradonačelnik Maglai, i dodao da se nada da će uskoro biti rešena situacija u vezi sa Gradskim stadionom.

 

– Danas ili sutra ćemo doneti odluku kojom ćemo gradsko strelište poveriti na upravljanje JKP "Stadion". Verujem da će Grad i JKP "Stadion" srediti gradsko strelište i da ćemo imati jedan reprezentativan objekat vezan za streljački sport koji će osim sportista koristiti i neki državni organi za svoje vežbe i potrebe. Nadam se da ćemo uskoro rešiti i pitanje gradskog stadiona. Grad bi u sledeće dve-tri nedelje trebalo da preuzme posed nad tim objektom – naglasio je Jene Maglai.

 

Robert Tot je izrazio zahvalnost gradu Subotici na sredstvima izdvojenim za novu salu za borilačke veštine. On je rekao da želi da ulaže u takve projekte koji će vraćati novac i da će se fokusirati na uštedu energije.

 

– Želja nam je da promenimo reflektore u Hali, međutim za to nam je potrebno od četiri do pet miliona dinara. Probaćemo to da rešimo putem projekata i u fazama. Završili smo sada ovu prostoriju na mestu koje uopšte nije bilo u upotrebi. Hala sportova je dobila na sadržaju. Mislim da uz malo sredstava, ali uz dobru volju, možemo da rešimo sve probleme – smatra Robert Tot.

 

eKapijaKOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  A kada ce Subotica dobiti zatvoreno klizaliste koju ste najavljivali vec min. 50 godina unazad???!!!

  https://www.gradsubotica.co.rs/projekat-suboticko-klizaliste/

 2. stormwatch kaže:

  Cekaj, pise se upravo projekat za klizaliste laugh

 3. Dado kaže:

  Zasto ne postavite semafor na Gradski stadion kad je vec gotov i samo ceka da bude montiran…

 4. pilot kaže:

  HEEEEE, kako su smešni, uskoro će gradsko strelište da pređe u nadležnost JKP Stadiona, jel to može, a bazen na Prozivci nije moga već se oko toga pravila galama, kako ste smešni

   

 5. nekoime kaže:

  koje gradsko streliste?

 6. skorpio.balazs@gmail.com kaže:

  Ta,chudo od direktora!!!!Chujte,direktor je tu tek par meseci ali je bolji nego svi dosad zajedno.Svugde stedi ma pravi biser!!!Ako jos neko ne zna iz SVM je.A oni su najposhteniji gradjani Subotice!!!EEE moj Roberte proce i tvoje vreme.

 7. Mister No kaže:

  @ nekoime Pretpostavljam da se misli na bivse vojno streliste koje se nalazi izmedu prve i druge kasarne.

 8. vokille kaže:

  A 200 metara iza toga je ostavljen betonski kostur da se raspada. A Bazen na Prozivci je izgrađen u roku od par meseci. 

OSTAVITE KOMENTAR