Subotica dobila suvenire

U Gradskoj kući danas su proglašeni pobednici na nagradnom konkursu za Ekološki suvenir koji je organizovala Turistička organizacija grada Subotice. Na konkurs je poslato 238 radova u tri kategorije: umetnički, urbani i tradicionalni. Od ukupnog broja prispelih idejnih rešenja za turistički suvenir grada, 133 je odabrano da budu etiketirani i da nose zaštitni logo suvenira Subotice.
Slika

Slika

U kategoriji Urbani suveniri, nagradu je osvojila Mirjana Mitrić iz Subotice, koja je predala razglednice grada, u kategoriji Tradicionalni suveniri autentični suvenir napravila je Ilonka Milunović iz Subotice, koja je predala lutku od kukuruzovine a u kategoriji Umetnički suveniri našla se replika Gradske kuće Zvonimira Vidića.

Slika

Takođe je izabran i suvenir grada, autentični i zaštićeni subotički suvenir koji je izdvojen među predatim suvenirima a koje je predao Zvonimir Vidić, a to je mala replika Gradske kuće.

Slika
autentični i zaštićeni subotički suvenir

Članovi stručne komisije koja je izabrala suveniri bili su: Slobodan Čamprag, zadužen za Kulturu i obrazovanje grada i Predsednik Komisije, Suzana Dulić, zadužena za Zaštitu životne sredine i komunalne delatnosti grada, Viktorija Šimon, Art bioskopa Lifka, Ljubica Vuković, Gradski muzej grada Subotice, Nela Tonković, Galerija moderne umetnosti Likovni susret, Subotica, Gordana Prčić, Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture, Marica Stankić, Sekretarijat za društvene delatnosti, Subotica, Marta Aroksalaši, Dečje pozorište, Milja Burzan, Turistička organizacija grada Subotice.KOMENTARI

 1. sosa kaže:

  Odabrani suveniri su prelepi. Najvise mi se svidja ona bakica od kukuruzovine, stvarno originalno i vredno resenje. Konacno da i nas grad dobije kvalitetne suvenire a da to nisu solje, pepeljare, privesci…. Samo jos da pronadjete adekvatno mesto gde cete prodavati te suvenire pod uslovom da i turisti znaju gde je suvenirnica 🙂 Trenutno mesto suvenirnice mislim da ni Suboticani ne znaju gde se nalazi 🙂

 2. Lola kaže:

  Suveniri su zaista lepi i kvalitetni. Imaju prefinjenu umetničku notu. Moj favorit je mala replika Gradske kuće. Sve pohvale za TOS.

 3. Gost kaže:

  Pri preduslov da ljudi rade i zarade od suvenira je otvaranje suvenirnica u gradu i Palicu, a drugi da bude turista. Na tornju gradske kuce, u centru grada, na Korzou, kraj zenskog stranda, velike terase, centra Palica i pescane plaze. To lokacije za buduce prodavnice.

 4. Madagaskar kaže:

  Zar nije najbolji subotički suvenir slika Subotice od slame?

 5. Beli kaže:

  Konačno nešto konkretno da se desi na tom planu. Razvijaće se to , samo da je krenulo . Sada samo pametno organozovati prodaju a ne gurnuti ispod u galeriju gradske kuće . Ponuditi hotelima i svim turističkim objektima !?

 6. djomla kaže:

  Suvenira ima dosta, neki su obicni (magneti za frizider, razglednice, otvaraci…) i oni se najcesce kupuju i najjeftiniji su, pa ih treba staviti na prostor gde su lako dostupni usputnim prolaznicima. Prostor ne mora da bude ozbiljan. Sa druge strane postoje suveniri poput replike aviona Ivana Sarica koji su skuplji i koji se ne mogu prodavati u trafikama pa je za njihovu prodaju potrebno obezbediti prostor velicine trenutne suvenirnice u Gradskoj kuci, koji po mogucnosti treba da bude zastakljen i vidljivi. Sve lokacije treba da budu na prometnom mestu ali ne moraju da budu u vlasnistvu grada. Ako neki privatnik nadje racunicu, neka otvori suvenirnicu, sto da ne a na TOSU je da ga podrzi i obezbedi suvenire.

  Po meni Top10 mesta za suvenirnicu.

  1. Postojeca u Gradskoj kuci
  2. Toranj Gradske kuce. Ukoliko bi se doterao i otvorio za turiste, u vako doba dana, ova suvenirnica bi uz mini bar na tornju potencijalno dobro radila. Posto je prostor gradski, troskovi su znacajno manji.
  3. Jedna mala na trgu u vidu trafike, koja ce daci na ekskurzijama najvise znaciti.
  4. U Narodnom pozoristu kada se izgradi. Posto ce pozoriste biti zastakljeno, ova suvenirnica bi bila najvidljivija u gradu i nju treba otvoriti na dosta velikom prostoru.
  5. Hotel Galleria. Jedan od prostora u atrijumu tog hotela.
  6. Zesnki strand Palic, ne ispred vec u okviru stranda jedan prostor.
  7. Velika terasa, u prizemnom delu jedan cosak sa prezentovanim suvenirima.
  8. Palic centar, mala suvenirnica u vidu trafike
  9. Muški strand Palic – buduca banja ce svakako biti posecena.
  10. Pescana plaza

OSTAVITE KOMENTAR

+ 67 = 71

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: