Subotica EBRD platila 160.000 evra penala

Prema planu povlačenja sredstava zajma koji je izradio JKP “Vodovod i kanalizacija” do 30. septembra 2015. godine povučeno je skoro 2,2 miliona evra zajma i nešto više od 726.000 evra donacije koju je obezbedila EBRD u visini od 2,04 miliona evra kao donaciju za tehničku pomoć za izvođenje projekta.

Međutim, izveštaju se navodi da je u prvih devet meseci ove godine plaćeno skoro 20 miliona dinara na ime “provizije na nepovučena sredstva”.

pare

 

“U toku izveštajnog perioda izvršeno je plaćanje kamate u visini od 7.489,35 evra i provizije na nepovučena sredstva u visini od 167.542,86 evra”, navodi se u izveštaju.

Ovaj izveštaj će se sutra naći pred odbornicima Skupštine grada Subotica, a prema njemu je u prvih devet meseci 2015. godine budžet grada raspolagao sa više od 3,2 milijarde dinara, što iznosi 53,13 odsto planiranog godišnjeg obima.

U odnosu na isti period prethodne godine, kako je navedeno, raspolagano je sa 6,52 odsto više sredstava.

Prema izveštaju, najveća povećanja prihoda u odnosu na isti period prošle godine zabeležena su u kategorijama poreza na zarade i imovinu.

Od januara do septembra ove godine, od ukupno raspoloživih sredstava budžeta grada utrošeno je 93,2 odsto, odnosno nešto preko tri milijarde dinara, što je nešto manje od polovine planiranog obima rashoda i izdataka.

U periodu januar – septembar ove godine izvršeni su kapitalni izdaci u ukupnoj vrednosti od nešto preko 422 miliona dinara što je u odnosu na planirani obim 22,2 odsto.

U Izveštaju se takođe navodi i presek stanja po pitanju dugovanja grada za kredite kod međunarodnih i domaćih razvojnih i poslovnih banaka za infrastrukturna ulaganja iz prethodnih godina.

Tako Subotica Evropskoj banci za obnovu i razvoj duguje više od 3,6 miliona evra, skoro 92 miliona dinara Sosijete ženeral banci i više od 736.000 evra AIK banci.

 

TanjugKOMENTARI

 1. Rastafarijanac kaže:

  Da li su to ona kreditna sredstva zbog kojih je svojevremeno skočila cena vode? Išla je priča da JKP ViK mora da ima sigurne sopstvene prihode u određenom iznosu jer u protivnom banka neće da odobri kredit…

 2. djomla kaže:

  O ovome smo svojevremeno (marta 2014.godine) pisali kao potecijalnom problemu.

  Subotica zbog vodovoda gubi 55000 evra godišnje.

  Naravno, uradili smo uvid u zvanični ugovor koji je bi dostupan javnosti a koji je skinut sa zavičnog gradskog sajta nedugo nakon objavljivanja tog teksta.

  Gradonačelnik Jene Maglai je jedan od najvećih krivaca za ovo. Pored toga, hvalio se da je uštedeo na administraciji štedeći na wc papiru i tonerima a ovde je nebrigom platio ogromnu svotu. Najgore je što će posledice snositi isključivo korisnici usluga Vodovoda i kanalizacije. Pa vi računajte.

 3. stormwatch kaže:

  @djomla

  Jel bese iMagla (Tm) taj koji je ustedeo OGROMNE pare u gradskoj kuci time sto zaposleni vise ne mogu praviti nescaffe od gradski para, nego donose kafu od kuce? A i ti mixeri za nes…bash mnogo struje vuku…

  KLAP KLAP KLAP KLAP KLAP KLAP KLAP….

 4. PPV kaže:

  A onako kompletno da podnesu ostavke?!? Najnesposobnija lokalna vlast u istoriji!!

 5. STeve kaže:

  Veliki napredak bi bio da neko da/dobije otkaz zbog ovoga, ali na zalost u “nasoj zajednici” nema sanse za to.
  Ogroman napor bi bio potreban da se u ovoj drzavi ovakvo bahacenje iskoreni, i zaista ne vidim nikoga od ovih koji se uporno kandiduju za vlast ni zelju a kamo li kapacitet za to…. sto je recimo jedan od razloga sto u zadnje vreme mnogi gradjani bojkotuju izbore. Prosto, ne vredi ni prosetati zbog njih. I izjava da od strane ovih budala da ne glasanjem stetim samo sebi je _na zalost_ samo jos jedna demagogija.

 6. stormwatch kaže:

  Znaci iMagla (TM) je uspeo da ustedi na kafi, seceru, mleku i struji za mixere koji mute Nescaffe, dobro je opleo po bivsoj vlasti koja je kao trosila velike novce i ostavila gubitke….imaginarne gubitke….ali je sa druge strane procerdao samo na ovu svinjariju par stotina hiljada Euro…ALI KAKO JE PROCERDAO NOVCE?!?!?

  Ajde bar da je te pare ulozio u neki projekat koji je finaliziran, ali je na kraju kostao 160.000 Eura vise od predvidjene sume, pa da gradjani mogu da kazu – ej nesto je napravio, jeste kostalo mnogo vise od originalno odobrenih sredstava, ali evo grad ipak ima nesto opipljivo…ALI NE….iMagla (TM) je u svojoj, i sposobnosti njegovog tima prospitschkao pare zato sto on i svi zajedno oko njega nisu sposobni da ucine ni prvi korak u realizaciji nekog projekta – POVUCI NOVCANA SREDSTVA….aplauz za prefantasticnu nekompetentnost na kojoj bi svaki svetski tim koji se takmici u nekompetentnosti pozavideo. Mozda da organizujete neke seminare i workshoppove po svetu?

  Kada ovo vidim i procitam kakva svetska dostignuca u nesposobnosti se postizu, dodje mi da se kandidujem za gradonacelnika, 100% sam siguran da sam od doticnog ne 4x nego 64x kompetentniji za bavljenje tim poslom, jer aktivno igram Simcity dobrih 25 godina, s tim sto sam ja toj igrici jos i u doba C64 na crno belom ekranu i grafikom gde je tesko bilo razluciti sta je sta, pristupao na daleko vise ozbiljnijem i odgovornijem nivou, nego sto iMagla (TM) igra SimSubotica sa pravim gradom vec 3 godine.

  Ajde budimo realni, Simcity je daleko teze igrati od SimSubotice, jer posle samo par meseci losih finansijskih rezultata i nepostojanja projekata za unapredjivanje grada, letenje sa mesta gradonacelnika u Simcity je osigurano…u igrici nema sanse da gradonacelnik otvori jedan kruzni tok u toku cele godine, predstavi ga kao pistu Formule 1 i onda kaze gradjanima – slavite me, a sa druge strane iz ciste nesposobnosti stuce 160.000 Eura dok si rekao “simulacija” na nesto sto pritom i ne postoji, i za to ne dobije ostre kritike digitalnih gradjana i gradskih menadzera koji ga u veoma kratkom roku smenjuju sa kormila.

  Medjutim, ono sto nikako nije moguce u igrici, itekako je moguce u SimSubotica!

  Jednoga dana na wikipediji…

  Simsubotica is a trilogy of non scripted and non virtual reality real life events developed by MaxKix team and distributed by Incompetence Arts.

 7. roki kaže:

  A kako mu radi njegova putarska firma u Bajmoku?

OSTAVITE KOMENTAR