Subotica i Palić na beogradskom Sajmu turizma

Pod sloganom „Put oko sveta za 4 dana!“ na Sajmu turizma koji u Beogradu traje do sutra, predstaviće se gotovo 900 izlagača od kojih je oko 260 inostranih izlagača. Jedan od najlepših i najelegantnijih štandova u hali u kojoj su predstavljene domaće turističke organizacije, imali su Subotica i Palić.

 

Palić ove godine ima nekoliko glavnih tema koje će predstaviti ove godine na sajmovima turizma. To je, pre svega, stogodišnjica secesije na Paliću – 15.septembra 1912. svečano su otvoreni objekti Velike terase, Ženskog štranda i Muzičkog paviljona kada su Marcel Komor i Deže Jakab, projektanti ovih objekata, sagradili i spomen česmu na dan otvaranja ovih objekata. Povodom ove veoma važne godišnjice prepoznatljivog umetničkog stila Palića, secesije, održaće se i dve manifestacije: svečana promocija100 godina secesije (18.april) na kojoj će se održati predavanja na temu secesije na Paliću, šetnja kroz secesiju i prezentacija promotivnog materijala kulturne baštine Palića, kao i nastup grupe „Con moto“, koja svira na tradicionalnim instrumentima s početka prošlog veka.

 

Ove godine na Paliću nas očekuje oko četrdeset raznih manifestacija i događaja od aprila do decembra meseca. Pod ovogodišnjem sloganom “Palić – Zabava počinje” predstaviće se velika manifestacija pod nazivom Palićko leto, koja će obuhvatiti više manjih dešavanja (klincijade i dečije umetničke radionice, pesničke, književne i muzičke večeri, koncerte, kotlić fest, dane piva, vinske večeri, sportska takmičenja…) ali i manifestacije koje se svake godine dešavanju na Paliću (Prvomajski uranak, Trenchtown, jedriličarske regate, Etnofest, Summer3p, Festival evropskog filma, Berbanski dani…).

 

Goran Gabrić – Park Palić

 

Turistička organizacija Subotice ove godine predstavila se sa jednom brošurom o Subotici i Paliću i kalendaru manifestacija za ovu godinu, a najavljeni su i vidljivi rezultati projekta međunarodne saradnje sa Turističkom organizacijom Segedina kao i završavanje postavljanja turističke signalizacije grada.

 

Ivana Jovčić – Turistička organizacija grada Subotice

 

 KOMENTARI

 1. deki85 kaže:

  a da vi nesto krenete da radite u zivotu 🙂 he he

 2. nesvrstan kaže:

  Sve pohvale za stand! 
  Jedan od najlepših na sajmu, vrlo profesionalno!

  Ali… od svega što je gđica iz TO rekla, jedino što se ističe je IPA fond, sredstva, kad budu odobrena… pare, pare, pare, pare, pare, pare…..

  Pa dobro mujku mu… da li smo svi mi stvarno toliki debili da stalno gutamo tolika sr***?  Šta Subotica ima da pruži turistima a da je grad ili neka zvanična institucija to stvarno podržala?

  Zašto na ovim prilozima vidimo ta plemena i prezentacije ko zna koje države a niko ne spominje da je vinarija Zvonko Bogdan imala odličan štand i ogromnu posećenost, da je Dibonis vinarija dobila nekoliko nagrada za svoja vina ove godine, da je štand hotela Galleria bio elegantan i zapažen… 

  Zašto niko nije napravio dobru prezentaciju zoo vrta koji je ubedljivo najlepši u Srbiji?

  Zašto, zašto, zašto…?

 3. igor kaže:

  Sedlak Igor hura mocu u termalne bazene pa u cistu jezersku vodu pa na tobogan sa termalnom vodom nadam se da ima bazen koji stvara talase a i nocno kupanje u bazenima. Pa setnja pored jezera i neosecam mulj. Restorani povoljne cene setam pored vikendica milina neoseca se miris fekalija resen odvod otpadne vode. Cerka na igralistu za decicu. A tek tereni za rekreaciju ravni. Super gde je taj PALIC…

OSTAVITE KOMENTAR