Subotica i Palić očekuju domaće turiste

Palić i Subotica, kao turističke destinacije, i ove godine će akcenat staviti na domaće turiste. Sezona će opet biti neizvesna, ali su u Turističkoj organizaciji Subotice optimisti.

Prvih nekoliko meseci ove godine pokazuju da postoji solidno interesovanje za Suboticu i Palić, kao turističke destinacije. Radi se pre svega o domaćim turistima, koji i jesu u fokusu interesovanja turističkih radnika na severu Vojvodine.

“I kada se otvore granice, generalno se turisti neće tako lako odlučivati na putovanja, tako da su shodno toj činjenici Palić i Subotica naravno spremni za tu vrstu usluge i očekujemo svakako, pre svega u letnjim mesecima, veliki broj turista na našim destinacijama. Mi ćemo naše aktivnosti i svu turističku ponudu preusmeriti ka domaćem turisti, i gledaćemo neke nove turističke proizvode da probamo da otvorimo i da razvijemo u narednom periodu, pre svega na Paliću”, ističe Aleksandar Medaković, direktor Turističke organizacije Subotice.

Mnogo toga zavisi od vremenskih prilika, ali ako se posmatraju podaci, i to oni prosečni u proteklih nekoliko godina, aktivnosti na otvorenom mogu da počnu. Prve aktivbnosti se najavljuju već za desetak dana.

“Možemo da kažemo da ćemo kao turistička organizacija 24. aprila ponovo krenuti sa besplatnim pešačkim turama, za sve turiste na našim destinacijama, subotom od 13 časova i sredom od deset časova, i to je nešto gde nas očekuje jedan lep turistički proizvod za prolećnu sezonu, koja nas očekuje u gradu, i nadamo se da će se i sama situacija sa kovidom stabilizovati i da ćemo imati sve veći broj turista”, dodaje Medaković.

Subotica i Palić, kao turističke destinacije, zabeležile su prošle godine, da podsetimo, manji pad u odnosu na druge destinacije u Srbiji. Palić je čak ostao na nivou turističkog prometa iz rekordne 2019.godine, i jedan je od retkih destinacija u Srbiji, koja je imala rast domaćih turista, i to za 30 odsto.


RTVKOMENTARI

 1. Gile kaže:

  Nemaš kafu gde popiti na paliću, a da ne pricamo o ostalom… Uzas od ugostiteljstva

 2. pista kaže:

  Ej, pusti ti TOS…. prvo SVM da se dokaze sa gazdovanjem na Palicu pa onda da vidimo ko je koliko i na sta spreman.

 3. avet kaže:

  Toaleti eventualno u privatnim ugostiteljskim objektima ili u majki prirodi u žbunju.

 4. Ivan kaže:

  @ avet To je slika i prilika njihovog privređivanja…Nasledili su sve od Subotičana i sve su upropastili.

 5. Ja kaže:

  Medak, bravo, samo pun gas

 6. zorica kaže:

  Zanimljivi tekst jedino je gospon Medak zaluta na to mesto,,,Napisu mu tekst i on to kaze inace strucnost za taj posao nula…ali partija je cudo,,,

 7. S&S kaže:

  Očistite jezero. Gradjanima Subotice , Palića i ostalima iz okoline potrebno je čisto jezero. Kad to obezbedite imat ćete turista, dolaziće sami . Neće ih trebati dovlačiti i moliti da dodju. Palić sve ostalo ima. Ni ona skalamerija na Muškom nije toliko bitna kao čisto jezero. Izgleda da to svi vide osim onih koji su plaćeni da vide.

OSTAVITE KOMENTAR