Subotica i Sombor dobili sredstva za poljoprivredu

Pokrajinski sekretarijat za lokalnu samoupravu i međuopštinsku saradnju dodelio je 11 miliona dinara Novom Sadu, Adi, Beočinu i Subotici za projekte unapređenja novog puta u funkcionisanju lokalnih samouprava.

Resorni pokrajinski sekretar Tihomir Stantić rekao je na konferenciji za novinare da su na konkurs bila prijavljena 22 projekta, a da su odabrana četiri.

Slika

Jedan od četri odobrena projekta je projekat Subotice i Sombora koji se odnosi na oblast poljoprivrede i bavi se povezivanjem lokalnih samouprava i privatnog sektora, malih i srednjih preduzeća i formiranjem klastera u funkciji povećanja proizvodnje i zapošljavanja na selu.

Pored dva grada na severu Vojvodine, sredstva su dobili i opštine Ada, Bačka Topola, Mali Iđoš i Senta koje su zajednički izradile projekat u sferi socijalne zaštite, Beočin, Sremski Karlovci i Irig, sa projektom pod nazivom "Projekat razvoja ruralnog turizma" a kojim se predviđa izrada zajedničke baze turističke ponude za ove opštine i Novi Sad koji će izraditi studiju investicionih potencijala glavnog grada Vojvodine.

Stantić je naveo da je za konkurs saradnje lokalne samouprave i lokalnih preduzetnika stigao 21 projekat, za koje je opštinama podeljeno pet miliona dinara.

On je lokalnim samoupravama preporučio da zajednički podnose projekte, jer će na taj način lakše obezbediti i sredstva iz evropskih fondova.

Izvor: RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

41 + = 50

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 7 + 15 ?
Please leave these two fields as-is: