Subotica ima talentovane devojčice

U organizaciji ženskog fudbalskog kluba Spartak-Jaffa, danas 05. novembra 2011 godine, u fiskulturnoj sali Tehničke škole „Ivan Sarić“, održan je turnir u malom fudbalu za devojčice iz subotičkih osnovnih škola.

 

Kao što je bilo najavljeno, učešće na turniru su uzele ekipe iz osnovnih škola: Kizur Ištvan, Đuro Salaj, Majšanski put, Petefi Šandor, 10. oktobar, Sonja Marinković, Jovan Jovanović Zmaj i Sečenji Ištvan.

 

Početni udarac su izvele dve Spartakove igračice: Žanet Grejs, koja će biti učesnik Olimpijskih igara 2012 u Londonu i Nevena Damjanović, trenutno najefikasniji strelac Prve lige Srbije za žene (30 golova na 10 utakmica).

 

Sudijski posao je odlično obavila sudija Prve lige, Jelena Banjeglav iz Bačke Topole, koja je u svojoj sportskoj karijeri nosila plavo-beli dres subotičkog ŽFK Spartaka.

 

Organizatori turnira ne kriju svoje zadovoljstvo.

 

Osim što je sve proteklo u najboljem redu, posebno nas raduje činjenica da je bilo mnogo više talentovanih devojčica nego što se u prvi mah pretpostavljalo.  Drago nam je da grad Subotica raspolaže tako velikim potencijalom talentovanih devojčica koje će u dogledno vreme, uz mnogo rada i treninga, steći  znanje da dostojno zamene aktuelne šampionke Srbije. Međutim, najteži deo posla nam tek predstoji, a to je da se otklone razne predrasude koje vladaju o ženskom fudbalu.  Polna diskriminacija je itekako prisutna, ali se klub ipak nada da će jedan proevropski grad kakav je Subotica i da će lokalna samouprava koja taj grad predstavlja, prepoznati rezultate koje ostvaruje ŽFK Spartak-Jaffa i da će smoći snage da na svom putu u Evropu postupi po preporukama UEFA-e.

 

Kada su se na kraju sabrali rezultati, najviše uspeha na turniru su imale ekipe:  OŠ Majšanski put (I mesto),   OŠ Jovan Jovanović Zmaj (II mesto) i  OŠ Sečenji Ištvan (III mesto).

 

Ipak, za stručni štab su mnogo značajnije one devojčice koje su ispoljile talenat, bez obzira u kojoj su ekipi nastupale, a u najskorije vreme će Spartakove promoterke i trenerske asistentkinje početi da rade sa ovim devojčicama.

 

Takođe, u cilju omasovljenja i popularizacije ženskog fudbala, ŽFK Spartak-Jaffa planira da na svoje utakmice, naročito kada gostuje, kad god bude moguće, vodi talentovane devojčice kako bi i one osetile draž sportskog života, draži pobede, draž putovanja i druženja sa seniorskom ekipom – šampionkama Srbije.  Fotografije sa turnira.KOMENTARI

  1. znam sve o fudbalu u Subotici kaže:

    poštovani …

    da li biste bili ljubazni da date informaciju na koji način su obezbeđeni pehari i medalje za gorenaveden turnir! … samo oprezno … Subotica je mali grad pa vesti putuju brzo (pogotovo loše) … hvala unapred …

OSTAVITE KOMENTAR

3 + 4 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 3 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: