Mađarski pokret: Izlazimo na izbore, nikako sa SNS

Mađarski pokret će izaći na predstojeće izbore, izjavila je kopredsednica ove civilne organizacije Livia Jo Horti, nakon održane Skupštine pokreta.

Izbori

Ona je novinarima rekla da je privremeno Predsedništvo pokreta dobilo nadležnost da dalje vodi razgovore i pregovore o mogućim koalicijama sa potencijalnim partnerima, i da što efikasnije organizuje nastup na tim izborima.

„Nije tajna da smo već imali neke razgovore sa Demokratskom zajednicom vojvođanskih Mađara (DZVM), i to u više rundi. Ti dogovori se odnose na sve moguće nivoe – i na lokalni, i na pokrajinski, i na republički“, dodao je Peter Kokai, član Privremenog upravnog organa MP i rekao da krajnji dogovor još nije postignut.

On je rekao da druge koalicione razgovore ovog tipa Mađarski pokret nije imao, a na pitanje o mogućoj koaliciji sa Srpskom naprednom strankom (SNS), kazao je da „teško, vrlo teško možemo da zamislimo bilo kakav tip saradnje sa SNS“.

 

B92KOMENTARI

 1. Vesko kaže:

  Samo kad ste izabrali vaseg gradonacelnika uz pomoc ovih sto ne zelite praviti koaliciju. Niste trebali ni zapocinjati, tada bi vam vise verovao. Ovako ste se pokazali i uz pomoc vas vraceni su neki politicki kadrovi iz 90-tih, a ne mozete se reci da niste bili na pozicijama u prethodnoj vlasti. Zahvaljujci vama, sada imamo istrosene funkcionere sps-a i mlađane Vulinove.

 2. balfasz kaže:

  e moj Vesko… ne pratis na casu…

  Ovi sada su se izdvojili i odvojili i nastupaju protiv onih, koji su zajedno sa SNS-om postavili gradonacelnika…

  Cak je SVM i iskljucio SVOG gradonacelnika, koji je trenutno da tako kazem tampon zona izmefju 3 vatre – SNS, SVM i MP… ne zavidim mu na tome…

  Veoma podrzavam i u glavi i srcu je veoma pametan potez ne saradjivati sa SNS-om, jedini je problem sto ce na zalost oni pobediti na svim visim nivoima, pa pisati uz vetar na kraju ne ispada bas pametno…

  Sve u svemu, dzabe bi i subotica imala bilo kakvu drugu vlast, dez SNS-a nema sanse da se postigne bilo sta dalje…

  Taka da BRAVO za MP za odluku sa kime nece, ali su odmah i zakoapli svoju politicku buducnost u slucaju da naprednjaci pobede na visim nivoima…

  U svakom slucaju bih voleo, da MP preuzme odgovorniji deo glasaca i veci deo kolaca od SVM koji bi polako mogao da spusti svoje roletne…

 3. S&S kaže:

  za balfasz-a
  ,… bez SNS nema šanse de se postigne bilo šta dalje.
  Skoro je tri godine kako je SNS u sastavu lokalne vlasti (na koji način su to uspeli već je poznato), a da grad to još nije osetio, u smislu – da se postigne bilo šta dalje.
  Od sredstava koja su u grad prispela sa višeg nivoa, uglavnom su sredstva koja je obezbedila Pokrajinska vlada (90%). Od svih obećanja – pozorište, Y krak, Palić, brze pruge i sl. nije bilo ništa a niti će biti, jer njihovi članovi u lokalnoj vlasti su nesposobni do beskonačnosti. Sva ona svečana otvaranja na kojima je uz puno slikanja bio prisutan i njihov vodja, nisu njihova zasluga, jer oni su uvek bili protiv svega pozitivnog u našem gradu.

 4. zorandjala kaže:

  Molio bih da neko ko je upoznat napise ovde .Kakva je ovo organizacija ili udruzenje, gde je registrovana i cime se bavi ovaj pokret? to pitam zato jel ima puno clanova koji su u drugim politickim partijama.Nebi bilo pozeljno da sa politicki kandiduju na dve ili vise lista.

 5. zorandjala kaže:

  @Pajo.Puno ti hvala ali ja sada neznam nista vise / sve ove likove koje vidim u Madjarskom pokretu vidim i u Madjarskim strankama.Ili su samo imena ista a drugi ljudi.drugi ,naprimer Joza L ajos ima ga i u pokretu i u nekim strankama,Maglai isto ima ih preko dvesta .Zato neznam dali sam glasao za maglaija ili za stranku ? Kome pripada mandat ukoliko je to stranka imenovani mora napustiti stranku ili polozaj{gradonacelnik}Najveci problem cine biraci i potpisi koji se moraju sakupiti kod izbora{dali tu neko proverava koliko ima istih potpisnika na svim listama}Pa prema tome pitanje dali neko moze da mi ustupi 10000potpis treba mi za neku peticiju?Verovatno sam zadrmao neki kavez cim se toliko naslo prozvanih.Primera radi dok sam radio u Zorki prilikom jednog primanja plate rekli su nam da moramo potpisati na spisak da bi mogli primiti platu kasnije je taj spisak upotrbljen za nesto sasvim drugo.

OSTAVITE KOMENTAR