Subotica je dobila domaćinstvo

Na sajtu ženskog fudbalskog kluba Spartak, pre pola sata je objavljena sledeća vest:

 

Iz sedišta UEFA pristigla nam je elektronska pošta, a pismo počinje: Congratulations, your club has been appointed to host a UEFA Women’s Champions League 2012/13 qualifying round mini-tournament…

 

Da se podsetimo; prošle godine, od 11.-16. avgusta, u Subotici se na Gradskom stadionu odigravao kvalifikacioni turnir Lige šampiona UEFA. Osim domaćina Spartaka, učestvovale su ekipe iz škotskog Glazgov Sitija, maltežanke iz Moste i igračice Ki Klaksvika sa Farskih ostrva. “Plavim golubicama” je to bio debitantski nastup na evropskoj sceni u koji su eletele punim žarom, ali bez dovoljnog iskustva i nisu uspele da izbore prolazak u dalji tok takmičenja, ali su prikazale sjajnu igru, veliku borbenost i zasluženo osvojile simpatije publike i drugo mesto u grupi.

Tako blizo, a tako daleko

S obzirom na rezultate postignute u domaćem prvenstvu i Kupu, ali i na odličan skor sa najboljim ženskim timovima u regionu, očigledno je da su  igračice ŽFK Spartak prerasle okvire Republike Srbije i da su spremne za ponovni izlet u Evropu.

 

Kako će biti ove godine ostaje nam da vidimo i da se nadamo što boljem plasmanu. Takođe nam ostaje nada da će Grad Subotica, AP Vojvodina i Republika Srbija prepoznati potencijale koje ima ŽFK Spartak i da će pružiti neophodnu pomoć.

 

Takođe nam ostaje nada i da će Grad prepoznati manjkavosti  infrastrukture na Gradskom stadionu i pružiti drugu logističku podršku za dostojnu promociju našeg grada, AP Vojvodine i R Srbije u celini.KOMENTARI

 1. general kaže:

  Kad smo vec kod stadiona,evo nas na polovini juna meseca a jos se niko nije oglasio sta ce biti sa fudbalerima Spartaka tj gde ce nastupati.Podsecam prvenstvo startuje krajem avgusta.
  Ne mogu da verujem da je uefa dodelila domacinstvo ovakvom nazovi stadionu koji  podsecanja radi nije prosao osnovne elemente koji ispunjavaju igranje evropskih utakmica 

 2. Zoki kaže:

  Nebo je granica! Napred SPARTAK!!!

 3. nod kaže:

  Ovo dete sa brojem 10 ce nam doneti ligu sampiona.

 4. ŽFK Spartak kaže:

  U prvoj kvalifikacionoj rundi UEFA, 32 ekipe će se međusobno takmičiti, po 4 ekipe u 8 mini kvalifikacionim turnirima, od kojih će 10 najboljih (8 pobednika turnira i 2 najbolje drugoplasirane ekipe) biti pridodato grupi od 22 najbolje ekipe Evrope čiji “minuli rad” garantuje kvalitet i koji ne učestvuju u predtakmičenjima.

  Na osnovu rejting bodova naš Spartak je zauzeo čak 19. poziciju (od 32), sa ukupno 5.300 bodova, koje je osvojio u toku samo jedne takmičarske sezone. Naše komšije iz MTK, iz Budimpešte, uzmimam kao primer, su dugogodišnji učesnici UEFA Lige šampiona i imaju 9.295 bodova i nalaze se u drugom šeširu kao nosioci grupe, a naši “učitelji” iz Glazgov Sitija su neprikosnoveni na prvom mestu sa čak 18.615 rejting bodova.

  Bude li Spartak igrao kao protekle godine, pa čak i da ne uspe da se kvalifikuje ni ove godine, u narednoj sezoni bi se mogao dokopati možda i drugog šešira koji bi mu garantovali lakše protivnike, manje iskušenja, i izgledniji ulazak u društvo najboljih.

  Od “opasnijih” ekipa ove godine “golubice” ponovo mogu očekivati Glasgow City ili poljsku RTP Unia, sa kojom su prošle godine igračice Spartaka odigrale dva sparing meča. Osim njih, jedan od izglednih protivnika se može očekivati iz Grčke, Švajcarske, Portugala, Bugarske, Mađarske, Ukraine, Izraela ili Rumunije. Pretpostavka je da bi protivnice iz četvrtog šešira, u kojem je čak 5 debitanata, bile manji problem od prethodno nabrojanih…

  Sigurni smo da nam u predtakmičenju protivnice neće biti iz BiH (SFK 2000 Sarajevo) i Hrvatske (Osijek), koji su ili dobili domaćinstvo ili su u istoj grupi, i sa kojima su devojke Spartaka već odmeravale snage i međusobno se dobro poznaju.

OSTAVITE KOMENTAR