Subotica među gradovima sa povoljnijim poslovnim okruženjem

Ministar ekonomije Mlađan Dinkić uručio je sertifikate predsednicima pet opština u Srbiji sa povoljnim poslovnim okruženjem.

Sertifikate su dobile opštine Bujanovac, Vranje, Leskovac, Pirot i Subotica i to za kvalitet usluga koje te opštine pružaju privrednicima kroz efikasno, odgovorno i transparentno upravljanje na lokalnom nivou i za najpovoljnije uslove za investiranje i poslovanje.

Dinkić je na ceremoniji uručenja sertifikata rekao da privlačenju investicija ne doprinosi samo republička vlada, koja nudi političku, makroekonomsku sigurnost i finansijske podsticaje, već je važno da i lokalne samouprave bude proaktivne, efikasne i da ne budu birokratizovane.

"Bez investicija, bez otvaranja novih radnih mesta i promene privredne strukture Srbije, ni srpska ekonomija nema dugoročno održivi privredni razvoj," ocenio je Dinkić i naglasio da bez jakih opština i gradova ni država ne može da bude jaka.

On je istakao da se svih pet opština, koje su dobile sertifikate za povoljno poslovno okruženje, nalazi na Koridoru 10, što ukazuje da su saobraćajna povezanost sa evropskim gradovima i dobra opštinska administracija, ključ za privlačenje stranih investicija.

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković istakao je da ti sertifikati predstavljaju objektivan dokaz da su servisi, koji su neophodni za dobar ekonomski razvoj, u opštinama kojima su dodeljeni, efikasni i nepristrasni i da omogućavaju i olakšavaju dolazak stranih investicija.

Ističući da ekonomski razvoj zemlje ne zavisi isključivo od Vlade, već i od lokalnih samouprava, Marković je ukazao na značaj tog projekta Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), jer podstiče takmičenje među opštinama i nagrađuje one lokane samouprave koje su uspele da postignu određeni nivo standarda.

Izvor: B92KOMENTARI

  1. Markes kaže:

    A sto Dinkic ne kaze zasto Samsung nije ulozio u Suboticu kada je to svojevremeno najavljivao. Postoje glasine da su za kvadrat zemlje gradski celnici trazili 15 eura.

  2. coyote kaže:

    15 eura? Nije nemoguce.

  3. Markes kaže:

    Ni 2 ni 3 nego 15.

OSTAVITE KOMENTAR

13 + = 21

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 5 + 7 ?
Please leave these two fields as-is: