Kredit za nabavku repromaterijala za setvu

Fond za razvoj poljoprivrede grada Subotica raspisao je novi, prvi ovogodišnji, konkurs za dodelu ukupno 25 miliona dinara poljoprivrednicima, namenjen nabavci repromaterijala za predstojeću setvu.

 

 

Kako je Tanjugu izjavio izvršilac u ovom fondu Ivan Budinčević, poljoprivrednicima je u ovom pozivu na raspolaganju ukupno 25 miliona dinara, s tim da nije definisan najmanji iznos kredita, ali zato jeste maksimalan, koji iznosi milion dinara.

 

“Krediti se odobravaju na period od četiri godine, uz jednu godinu grejs perioda, sa kamatom u iznosu od dva odsto, a vraćaju se u kvartalnim ratama. Namenjeni su za nabavku neophodnog repromaterijala za predstojeću prolećnu setvu i do sada je oko stotinu poljoprivrednika već izrazilo interesovanje za ovu kreditnu liniju, što ne čudi s obzirom da su kamata i uslovi znatno povoljniji u odnosu na ono što nude poslovne banke”, rekao je Budinčević.

 

Zahtevi za kredite podnose se u Službi za poljoprivredu Gradske uprave koja se nalazi u Gradskoj kući, a krajnji rok je 25. februar.

 

Pravo da konkurišu za ovaj kredit imaju aktivna poljoprivredna gazdinstva sa teritorije Subotice koja treba da dostave zahtev, kao i poslovni plan, prepis posedovnog lista na nekretninu na koju će se upisati hipoteka prvog reda kao sredstvo obezbeđenja fonda, originalni predračuni.

 

Prednost pri dobijanju kredita, prema Budinčevićevim rečima, imaće gazdinstva koja imaju izmirene obaveze prema PIO fondu, a konačnu odluku donosi Upravni odbor ovog fonda.

 

Kako procenjuju proizvođači, prolećna setva će biti skuplja za oko 30 procenata od lanjske.

 

TanjugKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR