Subotica otvorenog srca-IPA policija

Članovi Internacionalne policijske organizacije iz  Izraela, Mađarske, Rumunije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine boravili su proteklog vikenda u Subotici. Reč je o manifestaciji  “Subotica otvorenog srca 2012.”, koju već godinama  unazad  organizuje subotička regija IPA. Cilj ovakvih susreta je povezivanja policajaca i uspostavljanja međusobne saradnje,  poboljšanju imidža Subotice i Srbije u svetu, kao i druženje.

 

Portparolka subotičke regije IPA Nataša Stipanović je rekla da je u pitanju već treći, tradicionalni susret policajaca.

 

– “Otvoreno srce Subotica je manifestacija koja postaje tradicionalna. Prošle godine su potpisana tri  bilateralna ugovora i to sa: Hrvatskom, Grčkom i Rumunijom o međusobnoj saradnji i podršci. Sada smo razgovarali o daljem delovanju organizacije. U Subotici je manifestacija završena i kolege iz Izraele su otišle u Sombor gde će biti do nedelje sa kogama. Pored toga, pozvali smo kolege iz Crne Gore koji još uvek nisu članice Internacionalne organizacije policije i mi smo im na neki način mentori dok ne formiraju svoju regiju IPA – rekla je Nataša Stipanović.

 

Na manifestaciji su promovisani i novi počasni članovi i  ove godine za novog počasnog člana IPA sekcija Srbija proglašen Zvonko Bogdan.

 

Organizacija je neprofitabilna i zasnovana je na principima postavljenim u Jedinstvenoj deklaraciji o ljudskim pravima koju je usvojila Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1948. godine.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR