Subotica pravi novu poslovnu zonu

Grad Subotica namerava da izgradi još jednu poslovnu zonu u gradu koja će biti namenjena za razvoj domaćeg zanatstva, malog i srednjeg preduzetništva, najavio je pomoćnik gradonačelnika zadužen za malu privredu Ljuben Hristov.

On naglašava da je zahvaljujući naporima lokalne samouprave u Privrednoj zoni Mali Bajmok u multinacionalnim kompanijama zaposleno preko 4.000 ljudi, ali da u Subotici postoji i preko 4.000 zanatlija i malih i mikro preduzetnika kojima lokalna samouprava želi da pomogne u razvoju.

Zorka03

Kako bi se domaćim preduzetnicima omogućili uslovi za razvoj, lokalna samouprava namerava da stvori novu poslovnu zonu na lokaciji nekadašnje Hemijske industrije Zorka, gde bi pristup prvenstveno imala mala, srednja preduzeća i preduzetnici.

„Po veoma jedinstvenim, povoljnim uslovima bi dobili komplet infrastrukturu i parcelu gde bi izgradili svoje pogone i radionice i izmestili se iz garaža i neuslovnih radionica“, rekao je Hristov novinarima.

Kako ne bi došlo do bilo kakvih spekulacija, objašnjava on, ovakav aranžman bi bio vremenski oročen, kako u smislu izgradnje, tako i korišćenja, ali i po pitanju broja radnika.

 

TanjugKOMENTARI

 1. bac vranje kaže:

  budalastine?? A gde ce tutnjati kamioni do zorke? Kojim ulicama? Ili nam je predsednik dok je bio u Kini dogovorio obnovu bajske pruge a mi ne znamo? A mozda cemo telepromtovati sirovine iz inostranstva 😀

 2. nislija kaže:

  Citiram: „Po veoma jedinstvenim, povoljnim uslovima bi dobili komplet infrastrukturu i parcelu“ – to ti je LJUBENE rek’o onaj ko ti prodaje plac, da ne kazem uvaljuje jer ne zna sta da radi sa njim.

 3. Megille kaže:

  Čakanj Lajoš i ekipa je na delu…

 4. STeve kaže:

  Ovo je ok sa aspekta preduzetnika. Za lokaciju…idk.

 5. STeve kaže:

  Bac Vranje, nece tamo biti kamiona (slepera), ovo je za male preduzetnike.

 6. roki kaže:

  To gospodin Cakanj nema kome da proda tu lokaciju pa ajde da uvalja gradu. Jos jedna od prevara doticnog gospodina.
  Ali moze mu se, sto da ne…

OSTAVITE KOMENTAR

+ 32 = 38

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 2 + 12 ?
Please leave these two fields as-is: