Subotica: Predavanje ruskog naučnika o imunitetu

Medicina 21. veka pred velikim je izazovom jer postojećim metodama ne može da reši problem degeneracije i ubrzanog starenja čoveka. Pad imuniteta za posledicu ima oko 3000 bolesti, a hronični stres i uticaj elektromagnetnih polja iz savremenog okruženja tome je uzrok.

To tvrdi dr Bogdan Vladimirovič Gorodijski, član ruske i evropske akademije prirodnih nauka i imunolog svetskog renomea koji je u Velikoj većnici Gradske kuće u Subotici održao tribinu na temu “Imunitet i uzroci svih bolesti”.

“Kada uzmete mobilni telefon u ruku i približite ga glavi, on emituje štetno zračenje koji prodire u mozak na dubini od šest do osam centimetara i isključuje imuni i endokrini sistem čoveka”, kaže dr Gorodijski, član ruske i evropske akademije prirodnih nauka.

“Stanice mobilne telefonije, na primer, trebale bi da budu udaljene kilometar i po od mesta stanovanja, a širom sveta to je dozvoljeno na svega 50 metara”, tvrdi dr Gorodijski, ističući da ljudi uglavnom nisu ni svesni koliku štetu njihovom zdravlju nanosi i običan kompjuter.

“Kompjuter, za kojim smo svaki dan, emituje osam tipova zračenja koji uništavaju nervni sistem, štitnu žlezdu i stvaraju mnoge druge, velike probleme u organizmu”, ističe dr Gorodijski.

 

RTVKOMENTARI

 1. Anonimni kaže:

  Zaboravili ste da napišete da je ovaj kvazinaučnik, kojeg in Google ne zna, pozvan ovde od strane Labana.
  Treba napomenuti da Ruska akademija prirodnih nauka (https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_Academy_of_Natural_Sciences) nije isto što i što i Ruska akademija nauka (https://en.wikipedia.org/wiki/Russian_Academy_of_Sciences).Reč je o nevladinoj organizaciji u kojoj su članovi prevaranti, vidovnjaci, “lečitelji” bioenergijom koji u većini slučajeva nemaju nikakvo stručno zvanje.
  Evropska akademija prirodnih nauka je takođe NVO osnovana u Hanoveru od strane Rusa i takođe nema ništa sa naukom.
  U Rusiji imate registrovano više desetina nevladinih organizacija koja u sebi sadrže reči akademija i nauka.
  Koliko je Laban doktor nauka toliko je i ovaj naučnik.
  Žalosno je da se novcima građana Subotice finansiraju ruski Deretići, Trgovčeviči, antivakcinaši i ravnozemljaši.

 2. rax kaže:

  za srbe dovoljno da cuju nesto da je rusko, pa da se upiske od srece. ovaj takozvani dr. nauka, koje imunologije? sem u srbiji, poljskoj i nesto na madjarskom nemoguce ga je naci na netu. ako je dr. imunoloskih nauka, morao bi imati i publikacije, ali ja te publikacije ne mogu da nadjem. ovaj dr. nauka je u pravu, ali ako je ovo gore napisano sve sto je rekao, nije morao da dolazi. svako, ko je dovoljno star i prosecno inteligentan moze da izracuna od kada se pojavljuju bolesti, koje se nazivaju morbusi i sundromi. sve ove bolesti, iza kojih stoji samo jedan naziv i razne promene u organizmu, pocinju sa mobilnim tel. i internetom, kao i samom globalizacijom. bilo bi zanimljivo, kada bi se mogla izracunati toxikacija nakon posete jednoj kineskoj robnoj kuci. bolje da su pozvali nekog ko ce edukovati poljoprivrednike i ove sto loze plastiku.

 3. Hvala lepo kaže:

  Nismo ni znali da dolazi. Šteta, ali dobro su saveti i iz ovog vaseg teksta.

 4. ludilo kaže:

  Jesu li ovog strucnjaka zvali na mobilni da ugovore ovo predavanje ili su ga zvali na fiksni telefon? Ako je odgovor pod 1. onda nema potrebe slusati ovog kvazi strucnjaka ali ako je odgovor pod 2. mozda i moze da se cuje nesto pametno.

 5. Dr sc. tro. Stormwatch kaže:

  A jel ruski naucnik pricao o opasnostima i zataskivanju nuklearnih katastrofa koje je njegova zemlja izazvala od 1986 pa naovamo? Cernobiljska radijacija je jos uvek merljiva u Evropi a 3 katastrofe koje su imali u zadnjih 10 godina nevesto su pokusali da prikriju prvo izazivanjem krize u Ukrajini, onda navodnim mirotvorstvom u Siriji, a haos koji su napravili prosle godine nisu uspeli da sakriju jer su u roku od 10 godina instrumenti za merenje radijacije daleko pametniji pa sa maltene 100% tacnosti detektuju i mesto odakle dolazi radijacija. Pre nego shto rus krene da tupi o imunitetu neka lepo napravi predavanje o ruskim nuklearnim katastrofama i njihovim posledicama po svetu umesto shto lupeta o kompjuterima.

 6. Svedok saradnik kaže:

  u pošti sam čula mladu osobu kako zove preko mobilnog da je prisustvo obavezno svim članovima na predavanju “nekog” ruskog doktora. Pametnom dosta kako funkcioniše SNS sekta

 7. Indijanac kaže:

  Ugh, ala sam se sada uplašio, evo odma bacam mobilni telefon u smeće i više nijedan neću da palim.
  Ovo mi je poslednji komentar, evo ga, već leti mobilni.
  Trassss.

 8. Pastir Kostja kaže:

  Atomske centrale su potpuno sigurne i bezopasne. Proizvode ih i grade Rusi po povoljnim cenama, pogotovu za zemlje treceg sveta koje ne mogu da plate visoku tehnologiju i visoke standarde za sigurnost. Mobilna telefonija, kompjuteri i slicno, su jako opasne i riskantne srvari po zivot i zdravlje. Zbog toga ih Rusi ne proizvode, jer zele da sacuvaju zdravlje svojeg stanovnistva. Dokazano je, i to naucno, da je dovikivanje sa brda na brdo daleko zdravije i bezopasnije nego savremene digitalne komunikacije. Pre svega komuniciranje pomocu deranja sa brda na brdo je narocito zdravo jer se fizicki postize dobra kondicija posto se na brdo treba i popeti. Osim toga razvijaju se i glasne zice kao i kapacitet pluca. Sve su to stvari koje sluze zdavlju stanovnistva. Mene licno interesuje da li i koliko je Subotickih lekara prisustvovalo ovom jedinstvenom naucnom predavanju. U prvom redu sedi licno gradonacelnik, stavio je i naocale, valjda da bolje cuje govornika jer za videti nema bas nesto mnogo. Jednom ovakvom predavanju na jednu temeljno i detaljno prezvakanu temu, moze biti mesto na nekom naucnom simpozijumu medju visoko strucnom publikom, i sigurno mu nije mesto u vecnici Gradske kuce medju publikom koja bas ne deluje nesto strucno i kompetentno.

 9. Dragi Điki kaže:

  Da, da… gledam fotografije na onom drugom sajtu koji je njihov: svi naprednjaci sa bili na predavanju. Od Labana i Bakića do onog bota Pantelinca. Dobili su izgleda direktivu. Ko bi inače gledao ovog šarlatana.

 10. Istina... kaže:

  Ruska medicina je daleko bolja od “americke”. Uostalom, sve “americko” je tesko sranje i djubre. Zato i moraju da lazu da je “sjajno” (eng. great). I sama Ameriika je “broj jedan” (Nr.1) a zapravo nista, nula.

 11. Rusi narod dugovecan kaže:

  Ruska medicina je nadaleko cuvena i poznata. Oni su uspeli da podignu prosecni zivotni vek svojih gradjana na 70,3 godine. Njihova medicina se razantno razvija i napreduje po svim pitanjima. Nije daleko dan kada ce dostici Albaniju sa zivotnim prosekom od 78,3 godine, a sva je prilika da ce vec sredinom sledeceg veka i da ih prestignu.

 12. Bata kaže:

  Die besten, die besten! Nemačka medecina je najbolja.

 13. Istina... kaže:

  Ruska medicina jeste bolja iz vise razloga. Kojih? A zasto bih vam otkrio, zasto bih vam dao znanje kada serete po meni. Eto vam sve to vase “sjajno” sto imate. Grohotom se smejem, grohotom. Sve grohotnijim.

 14. Dr sc. tro. Stormwatch kaže:

  @MSNMS Dogecoin man….

  Za tvoju informaciju….najbolje medicine su Izraelska, Nemacka i Kubanska….od toga bolje nema….a ti se malo bolje informishi zashto Kubanska….

 15. ludak kaže:

  jebes zivot ako ne umres kada ti je vreme

 16. Vlada kaže:

  Mator pa putuje malo i laprda, ko je toliko glup da mu plati za put, sto da ne. A tema je savrsena! Sve zraci, tehnologiju guraju oni sto hoce da nas uniste, nemoj sedeti na ladnom betonu jer ces se razboleti (to je dokaz tvrdnje da sve zraci), i tako dalje. Savrseno za sve ravnozemljase, antivakcinase i kreacioniste. Eto, uvek ima ko da plati.

 17. mitolog kaže:

  Od ruske medicine je bolja samo kubanska.

OSTAVITE KOMENTAR