Subotica: Radionica o organskoj proizvodnji 7. juna u Ljutovu

poljoprivreda-usevi-njiva01.06

 

SUBOTICA – Radionica u okviru realizacije projekta pod nazivom “Razvoj inovativnih metoda organske ratarske proizvodnje u cilju veće klimatske neutralnosti poljoprivrede” biće održana 7. juna subotičkom selu Ljutovu, najavio je Institut za zemljište.

Pored pomenute beogradske ustanove, u organizaciji radionice učestvuju Nacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje “Serbia organika” i Institut za ekonomiku poljoprivrede Beograd, a projekat finansira Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Ministarstvo pomaže realizaciju tog projekta u okviru podsticaja za unapređenje sistema kreiranja i prenosa znanja kroz razvoj tehničko-tehnoloških, primenjenih, razvojnih i inovativnih projekata u poljoprivredi i ruralnom razvoju u 2021. godini.

Dodaje se u saopštenju da će tom prilikom na gazdinstvu Mamužić u Ljutovu, sa početkom u 11 sati, biti održano niz predavanja eminentnih stručnjaka na poljoprivredne teme kao što su klimatska neutralnost, erozija zemljišta vetrom ili sekvestracija (smanjenje emisije) ugljenika.

Nakon teoretskog dela biće upriličena i demonstracija metoda koje povećavaju klimatsku neutralnost poljoprivrede poput plodoreda, konzervacijske obrade, kompostiranja, uvođenja pokrovnih useva, zelenog malča i zelenog ugara.

 

vojvodinauzivoKOMENTARI

  1. Pepa kaže:

    Da li je bas sve organski kod gospodina Mamuzica? Nebi bas rekla. Sve je to samo za medije, a da strucnjaci ispitaju njegovo zemljiste, naslo bi se svasta.

OSTAVITE KOMENTAR

40 + = 45

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 2 ?
Please leave these two fields as-is: