Subotica.rs među najboljim zvaničnim prezentacijama

U Srbiji još uvek malo lokalnih samouprava ima dobre Internet prezentacije kojima mogu da privuku investitore, pokazalo je istraživanje portala "eKapija".
Prema tom istraživanju, najbolje internet prezentacije kao sredstva za privlačenje investitora, među gradovima, osim Beograda, imaju Valjevo, Zrenjanin, Niš, Novi Sad i Subotica.
Istraživanje je pokazalo da kvalitet veb prezentacije i upotreba Informacionih tehnologija u lokalnoj samoupravi ne zavise isključivo od stepena privrednog razvoja i standarda stanovništva u pojedinim regionima i sredinama. Kvalitet opštinskih sajtova je prilično neujednačen – počev od dizajna, količine i organizacije sadržaja, do dostupnosti informacija i stepena njihove upotrebljivosti. Većina internet prezentacija sadrži prilično neažurirane podatke, a u dosta slučajeva na njima se nalaze informacije iz 2007. i 2008. godine, pokazalo je istraživanje.
Najčešći nedostaci su nepoštovanje usvojenih standarda pri kreiranju vizuelnog identiteta, nepostojanje engleske i latinične verzije, loša organizacija sadržaja, bez pretraživača, odeljci bez sadržaja ("u izgradnji")… Tu spadaju i uopštene informacije bez izdvojenih rubrika, komplikovana procedura za preuzimanje sadržaja, slaba interaktivnost, nezaobilaznost papirnih dokumenata u gotovo svakom postupku, nepostojanje strateških dokumenata…KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

+ 59 = 60

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 11 + 3 ?
Please leave these two fields as-is: