Subotica u 21. veku: krpljenje rupa

Nakon zimskog perioda se svake godine po gradu uočavaju brojna oštećenja nastala na asfaltu, što zbog povećane količine vlage, što zbog posipanja soli, rizle, teške mehanizacije za čišćenje, kao i upotrebe zimskih pneumatika, lanaca za sneg itd.

Zapusten centar Subotice (4)

Direkcija svojim godišnjim planom u budžetu uvek predviđa sredstva za sanaciju oštećenja na kolovozu nakon zimskog perioda. Prošle godine, iako nema zvaničnih informacija o tome, uočeno je da je ta sanacija ili izotala, ili je bila znatno manjeg obima nego prethodnih godina, pa su oštećenja ostala vidljiva do naredne zime.

Ove godine, barem ovih dana, deluje kao da će donekle situacija biti bolja kada je sanacija rupa na gradskim saobraćajnicama u pitanju. Putari su iskoristili prve lepše dane i krenuli sa radovima.

Putari asfalt rupe krpljenje subotica (1)

Naravno ni ovaj put se ne odstupa od tradicije, pa se i dalje radi po principu "istresi i ud'ri lopatom", što je već postao zaštitni znak ne samo Subotice već i cele naše zemlje. Od normi u koje doba dana u se izvode ovi radovi se takođe ne odstupa, što podrazumeva periode radnim danima sa početom od 7:30, tokom najvećeg jutarnjeg saobraćajnog špica.

Putari asfalt rupe krpljenje subotica (3)

Putari asfalt rupe krpljenje subotica (2)KOMENTARI

  1. dule.... kaže:

    to bi trebao biti samo blesav covek pa da bi rekao; kvalitetno su odradili posao………..pitam se sta je kvalitetno odradjeno u ovoj subotici. svaki novi asfalt ne moze da izdrzi ni godinu dana a da se on ne sece zbog nekih vrsta radova. samo izvodjenje radova je totalno amaterski. zasto se ne prave sire ulice kada subotica za to ima mogucnosti? 805 ulica je ishabano jer su uske i kad nagazis kamionom po ivici asfalta narano da puca od tezine jer je tamo najslabiji a nema ni ivicnjaka. i naravno dagrad i drzava bacaju gomilu novca na krpljenje jer u takvim firmama rade neki idimi dodji mi inzinjeri i sta vec. pitam se odakle i onoj macuri dozvola za rad, to sigurno nije neki namesteni posao:D na ovakav nacin i ne treba da udjemo jos 100 god u evropsku uniju.. a i necemo

     

  2. djomla kaže:

    Subotički asfalt je jedan od najlošijih u državi. Subotičke ulice su ispod svakog nivoa i to ne samo kolovoz nego i pešačke i biciklističke staze.

    Potpuno pogrešna strategija razvoja grada. Sa jedne strane imamo plan izgradnje puteva u divljim naseljima među njivama a sa druge strane 10 puta krpimo istu rupu ispred Železničke stanice. Ona se tamo svake godine pojavljuje još od 2005. godine. 

OSTAVITE KOMENTAR