Subotica u paralelnim svetovima

U teoriji o multiverzumu odnosno skupu više mogućih univerzuma, u svakom ovom univerzumu (paralelnom svetu) dešavaju se svi mogući ishodi nekog događaja. Kada god se odlučimo za nešto, npr. da li da skrenemo levo ili desno, ako u ovom svetu skrenemo desno u nekom drugom smo skrenuli levo. U nekom svetu možda nosite brkove i to je jedino što čini razliku između ovog sveta i tog susednog, paralelnog.

Subotica u paralelnim svetovima nije mnogo drugačija od ove u kojoj danas živimo.

Tek po neki ćošak ili zgrada nedostaju ili su tu u nekom drugačijem obličju samo zato jer je o tome odlučila sitnica. Brzopleta odluka, neodlučnost, neugašeni opušak…

U jednom od paralelnih svetova nema betonskog kostura pored Otvorenog  univerziteta. Na tom mestu je izgrađena bioskopska sala, kakva je i projektovana. U našem univerzumu postoji samo deo kostura koji mnogima raspiruje maštu i znatiželju, kako je trebala i mogla da izgleda ta građevina.

Palata iza pozorišta, koju mnogi znaju po poslastičarnici Ravel

Izgled zgrade kod Mlečne pijace (u pasažu). U krajnjoj izvedbi skraćena.

Izgradnja poslovnog centra na uglu Palićkog puta i ulice Jovana Mikića, bila je gotova stvar. Sve je uređeno, potpisano, pojedeno je više kila jagnjetine…Gradnja tog tržnog centra trebala je da reši i prelaz pešaka preko željeznice. Bilo je to pre 20 godina.

Kada god se odlučimo za nešto, npr. da li da skrenemo levo ili desno, ako u ovom svetu skrenemo desno u nekom drugom smo skrenuli levoKOMENTARI

 1. Loocid kaže:

  U nekom paralelnom svetu ja imam para 🙂

 2. Ivica kaže:

  Ovo baš fino izgleda, čak da se gradi i u današnje vreme… stil kao da pomalo vuče na modernu… Zamislite ovu fasadu sa recimo belim mermernim pročama kao na zgradi suda… Da li neko možda zna da li je prvobitno zgrada imala ovakav krov, ili je odmah imala ovakav limeni sa kosinima?

 3. Lansky kaže:

  Beli kamen bi bio 30s do panja.

  Stari izgled

 4. jasso kaže:

  Ivica
  ja sam tamo isao u srednju skolu od 68-71,gore nije bilo nikakvog krova nego je bilo na oba dela velika terasa,tako da smo mi za vreme velikog odmora mogli da idemo gore,a onaj visoki deo je tek tamo 70-71 bio zastakljivan i uredjivan kako spolja tako i iznutra.

OSTAVITE KOMENTAR