Subotica u Minecraft igri

Build The Earth je veliki projekat koji za cilj ima da rekreira celu planetu Zemlju u igri Minecraft, a BTE Balkans je ekipa koja je zadužena za Balkan. Ideja je da jedan blok u Minecraft čini oko jednog metra u realnom svetu, što znači da će projekat rekreirati planetu u svojoj punoj veličini.

U ovom projektu učestvuju ekipe iz celog sveta, i ovo se smatra najvećim projektom u Minecraft igri. Na BuildTheEarth.net/map možete videti mapu delova sveta koji je već napravljen i delova na kojima se radi, a za sada je dobar deo Evrope gotov ili se na njemu radi.

Kada je Srbija u pitanju, napredak možete pratiti na srbija_minecraft nalogu na Instagram mreži, gde su prikazani Beograd, Novi Sad i Subotica. Pažnja i detalji sa kojima se radi na ovom projektu su za svaku pohvalu, a mnogi komentari na mrežama ih kritikuju da su krenuli od lakših lokacija i da će problem biti kada stignu do Užica na primer.

Naravno, sve je ovo u domenu šale i drago nam je da postoje entuzijasti sa ovih prostora koji učestvuju u ovako velikom projektu. Na zvaničnom Discord kanalu BTE Balkans možete saznati više o celom projektu i ukoliko imate želje, volje i znanja, pridružiti se i postati deo jednog megalomanskog projekta.

Evo nekoliko slika ispod, a vi testirajte svoje znanje geografije i probajte da pogodite o kojim lokacijama i kojim znamenitostima se radi.

benchmark.rsKOMENTARI

 1. Vesna Andrejevic kaže:

  Korzo subotica

 2. Nikola kaže:

  I da onda sruše sve to? Te igrice samo stvaraju negativna osećanja koja lako mogu postati stvarnost. Što je igrica bliža realnosti, to je stvarnost lakše doživeti kao igru.

 3. PvPgod kaže:

  Nikola glup si ko…

 4. 123 kaže:

  Odlicno

 5. Tecin mali kaže:

  Ovo je pogers

 6. Nikolajedebil. kaže:

  Nikola, ti si …

 7. Jebo vas SNS kaže:

  Nikola dobro primećuje. Što je igrica bliža realnosti, to je stvarnost lakše doživeti kao igru. Tako i domaće crnogorsko-nacionašovinističko-kumovsko-klerofašističko-šešeljevsko-radikalski kobajagi rodoljubi i patriote, pretvaraju nekada pravi multikulturalni grad, u svoju mafijašku jazbinu! Igraju se sa Suboticom i njenim narodima i narodnostima! Navedite mi još jedan grad reda sto hiljada stanovnika u kome jedna manjina zagriženih ultrašovinista i nacionalista, reda pedesetak idiot, može tako olako nametnuti svoj primitivni mentalitet i navike?

OSTAVITE KOMENTAR