Subotica: Uhapšen Darjan Ješovnik blizak saradnik Darka Šarića

Viši sud u Subotici je, u ranim jutarnjim satima 7. aprila, po međunarodnoj Interpolovoj poternici izdatoj od Nacionalnog centralnog biroa iz Zagreba, odredio pritvor Darjanu Ješovniku, dvojnom državljaninu Republike Slovenije i Republike Crne Gore. On je u noći između 6. i 7. aprila, na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa MUP-om Republike Srbije i UKP Službom za specijalne istražne metode, uhapšen sa lažnim dokumentima na ime Uroš Vojinović pa mu je sudija za prethodni postupak Ivan Bogosavljev, odredio ekstradicioni pritvor do 30 dana.

Darjan Ješovnik se, duže od decenije, krio u raznim državama, uključujući i Srbiju. On se sumnjiči da je u toku 2010. i 2011. godine, kao član organizovane kriminalne grupe koja se bavila prodajom narkotika, prokrijumčario najmanje 718 kilograma kokaina iz Brazila u Španiju sa namerom da ga distribuira u Hrvatskoj, Sloveniji i Holandiji. Većina članova ove organizovane kriminalne grupe uhapšena je u Španiji, Hrvatskoj i Srbiji dok je Darjan Ješovnik bio u bekstvu.

Iz krugova bliskih MUP-u nezvanično saznajemo da je Darjan Ješovnik, koji je sada pritvoren u Okružnom zatvoru u Subotici, bio blizak saradnik Darka Šarića.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR