Subotica videla najveću MMA manifestaciju u Srbiji (FOTO)

U plućima Subotice, kultnom mestu svih zaljubljenika u sport, Dudovoj šumi po prvi put u poslednja dva veka otkako u njoj defiluju razni sportski događaji, održan je MMA spektakl.

Veče mešovitih borilačkih veština, SBC 23 – Revenge! Opravdao je očekivanja najveće MMA manifestacije koju smo ove godine imali priliku da vidimo u našoj zemlji i regionu.

Prepuna Hala sportova, vrhunska produkcija i nemerljiv trud da se napravi MMA veče za pamćenje i MMA sport u Srbiji podigne na još viši nivo, pružili su nam 10 vrhunskih borbi kojih se ne bi postidele ni najveće svetske MMA pozornice. U prvoj borbi večeri Marko Petković pobedio je Anđelka Kitića tehničkim nokautom u prvoj rundi, dok je Alija Tucak na gotovo identičan način pobedio Nikolasa Đurđevića.

Nakon pravog rata u heksagonu, jedan od najvećih potencijala domaće scene, Predrag Bogdanović, slavio je u bespoštednoj borbi jednoglasnom odlukom sudija.

Pripadnice lepšeg pola, Julija Pajić i Sanja Ristić pružile su odličnu i eksplozivnu borbu, u kojoj je najlepša regionalna MMA takmičarka, Julija, do velikog slavlja stigla tehničkim nokautom i time upisala prvi veliku profi pobedu.
Brutalnim nokautom Nemanja Kovač je podigao publiku na noge i savladao neporaženog Esklija Arauža iz Brazila. Opasni borac iz Brazila Daglas Felipe pobedio je Danijela Špoljarića, gušenjem u drugoj rundi.

Posle iscrpljujuće borbe i rata u heksagonu Miro Jurković podigao je šampionski pehar pobedom nad Pedrom Dos Santosom, odlukom sudija.
Novi pojas SBC šampiona u pero kategoriji otišao je zasluženo u ruke majstora parterne borbe iz Beograda, Aleksandra Milićevića, koji je savladao Džonatasa Kavalkantija.

Iskusni Brazilac Džoni Karlos je u glavnoj borbi večeri pobedio našeg Nemanju Uverića tehničkim nokautom u prvoj rundi. U najboljoj borbi večeri koja je publiku pogidla na noge i „zapalila“ Dudovu šumu, Verleson Ribeiro osvojio je pojas šampiona SBC u velikoj i bespoštednoj borbi, čemu je svedočio i krvavi heksagon, protiv zemljaka Džoridsona de Souze.

Subotica, Srbija i region dobili su nezaboravan spektakl, a SBC dva nova šampiona. Nakon ovoga, kao po pravilu, budućnost izgleda veoma svetlo, čemu SBC uvek stremi i svakodnevno radi na tome da konstantno se nadograđuje i bude bolji.

 

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: SBC)KOMENTARI

 1. Subotičanin kaže:

  Uverić dobio po pičci,pa neka se sada kurči po gradu i bije slabije.Ako je i on spoznao da ima jači i od njega.

 2. zolika kaže:

  Fini neki ljudi bili u VIP lozama,impresivne biografije…..

 3. Bobes kaže:

  To je sve foliranje,namestene borbe,glumatanje,show bisnis

 4. Istina... kaže:

  Jedno od bezbroj “americkih” sr*nja.

 5. Sanja kaže:

  @zolika
  A tebi krivo sto nisi u vip-u…ha,ha

 6. Petar kaže:

  Pade u prvoj.
  Tako je to kada protivnik nije pijani klinac u Džentlmensu…

 7. dzoni kaže:

  Najbolji utisak klimatizovana sala. Divota

 8. weng chun kaže:

  Zar je to bio najveci dogadjaj ???ulicne tuce
  (Ima tu svega)….

 9. Istina... kaže:

  Vrhunac je tekst koji odise neverovatnim umecem da se djubre koje kvari drustvo i civilizaciju predstavi kao vrhunsku vrednost i izazove potrebu za njim. Uostalom to i jeste posao propagande. I komunizam i jugoslavija i mnogo toga loseg izumi su istih.

 10. Miki kaže:

  Taj SBC je 5 klasa evropskih MMA borbi. Pokazalo se da su subotički “borci” dobri samo kad kao izbacivači biju polu-pijane klince i goste po kafićima i noćnim klubovima, i to goste koji uglavnom ne treniraju ništa. A kad ovi vrli fajteri nalate na neku treću klasu iz inostranstva, piju patos već u prvim minutima borbe. Takvi su i Srdići i Uverići i ostli “ić-i”. Izvode show program sa Kosovskim simbolima i trostrukim prekrštavanjem, ali Bog ne pomaže onom ko ne zna da se bije. I zato prolaze kao na Kosovu polju. A Uverić ne zna ! Video sam to još pre 10 godina kad se pojavio. Dečko nema najvažniju stvar… ima pesnice i mišiće, pomalo zna i da se bije, ali najvažnija je inteligencija. Pesnice su alat, ali mozak dobija borbu. I tu nema pomoći. Ni u ratu nisu bitini tenkovi ako su ti generali tupavi. O Srdićima tek ne vredi trošiti ni reči. Da su valjali, uspeli bi u nečemu. I SVI, ali baš svi MMA “borci” su samo borilački škart, i otpad iz drugih borilačkih veština. Zato su malo plaćeni , čak i oni najbolji u svetu.

 11. Mister No kaže:

  @Miki je spomenuo kosovske simbole i trostruko prekrštavanje. U pravu je čovek. Vera ne odmaże u borbi,ali nije zgoreg biti spreman ( biti dobar fighter )za ulazak u ring.
  Ponekad patriotizam daje ljudima lažnu sigurnost. Gledao sam pre više godina u Novom Sad-u okrśaj dva ultimat fightera . Jedan od boraca je ušao u halu uz zvuke pesme Marš na Drinu i mašući sa tri prsta. Dečko je rekao da je njegova pobeda sigurna,da će slaviti sluśajući istu pesmu. Njegov protivnik je ušao u halu uz zvuke rock pesme,pożeleo sreću protivniku i rekao nek pobedi bolji. Patriota siguran u svoju pobedu je bio nokautiran za nekoliko sekundi.

 12. X-MEN kaže:

  Miki više mrzi srbe nego što voli borilačke veštne izgleda !Najzad ako nisi spreman ako nisi trenirao , nema te vere i boga koji će ti ” dati ” pobedu , ali se valja prekrstiti makar da ne doživiš neku jaču povredu ili ono najgore !

 13. Mister No kaže:

  X-MEN Ne znam da li @ Miki mrzi Srbe. Međutim,naučno je dokazano da ceo svet mrzi Srbe. U nekim zemljama bebama u mleko dodaju supstancu koja prozrokuje mrżnju prema Srbima. Po nezvaničnim podacima stranih tajnih slużbi (CIA,KGB,MOSAD,STAZI ),Kejp Kenedi je uhvatio signale iz neke udaljene galaksije. U dešifrovanoj poruci vanzemaljci su pozdravili sve nacije planete Zemlje,osim Srba.:)

 14. X-MEN kaže:

  Mister No @
  Čim mu smetaju svi na ” ić ” verovatno mrzi , a možda i ti , ja bi voleo da grešim…..!

 15. Mister No kaže:

  @X-MEN
  Ja sam Srbin.
  Nisam pravi Srbin,možda. U jednom domaćem igranom filmu Arkan tera beogradskog glumca sa kačketom na glavi rekavši mu da nije pravi Srbin. Ja sam Srbin sa kačketom na glavi ,ne Srbin koji posle trećeg piva brani Kosovo u sigurnosti Beograda. Puno uspeha u daljem radu Ti żelim. Puno uspeha żelim i onima koji misle da sam izdajnik.

 16. X-MEN kaže:

  @ Mister No
  I ja sam Srbin , prvo mi reci koji je to film , baš bi da pogledam , a što se tiče Kosova, kosovo nije problem odbraniti ( vojno ) nego ga zadržati politički, nema toga što srpski vojnik ne može da osvoji ili odbrani , a nema toga što srpski političar neće potpisom da preda…ili proda, kontaš ? A ti sad budi manje ili više srbin , ja to gledam samo ako se ne držiš ničeg moralnog , ako si čovek- prevara i sl , e onda nisi ni Srbin , ni čovek , onda si nula u svim oblicima !

 17. Mister No kaže:

  @X-MEN
  Film Ti se neće svideti,sudeći po tvojim gledištima. Film je u Srbiji prošao nezapażeno,jer sa ironijom obrađuje temu srpske vojne nepobedivosti. Radi se o filmu ,,Turneja”.

 18. X-MEN kaže:

  @ Mister No
  Gledao film , onako na preskoce i nije mi se svideo , , mada kada si spomeno fim , mislio sam da se radi o nekom dokumentarcu !Pa što se tiče vojne nepobedivosti , pogotovo u zadnjim ratovima, ako moramo tako , kaži koji naš neprijatelj pre bilo kakvog sukova nije sebi obezbedio ” partnerstvo ” sa nemcima i amerima ? I na kraju još i sam nato se obrušio na nas..ako nisi zaboravio ! U to vereme nama je pomoć samo obećao pijani Jeljcin …obećao i pao pijan !

 19. Miki kaže:

  Miki ne mrzi nikog po nacionalnoj osnovi je je i sam Srbin (većim delom). Ali mrzi folirante i “fajtere” koji tuku nemoćne. A većina, gore nabrojanih su takvi. Upleteni u kriminal, drogu, prebijanja. Reketiranja, pretnje (slučaj FK Bačka). Prodaju se aktuelnoj političkoj vlasti i za pare premlaćuju opoziciju (setite se slučaja Šarović). Iznajmljuju svoje pesnice Kurini i drugim gangsterima. I zar nisu svi oni na “ić” ? Ako ima neki Mađar medju njima – izvinuću se.

OSTAVITE KOMENTAR