Subotica: visoka stopa zaposlenosti

Beograd je jedini okrug u kojem više od 80 odsto radno sposobnih ljudi koji traže posao (što je definicija koja isključuje sve one koji “ispadnu” s biroa) taj posao i nalazi. Ali, još nekolicina okruga takođe dobro stoji sa zaposlenošću koja po ovakvom obračunu ide iznad 70 odsto. To su Severno-bački okrug (Subotica), Severno-banatski (Kanjiža, Kikinda), Južno-bački (Novi Sad), Srednje-banatski (Zrenjanin), Sremski (Inđija, Ruma), Braničevski (Požarevac), Kolubarski (Valjevo) i Moravički (Čačak, Gornji Milanovac).

mali bajmok industrijska zona privreda (3) siemens
Na drugom polu, gde ispod 60 odsto tražilaca posla uspeva da nađe radno mesto, nalaze se Pčinjski (Vranje, Bosilegrad, Bujanovac), Jablanički (Leskovac, Vlasotince, Medveđa), pomenuti Toplički okrug, pa Raški (Kraljevo, Novi Pazar), Pomoravski (Jagodina, Svilajnac, Ćuprija) i Mačvanski okrug (Šabac, Ljubovija).

 

DanasKOMENTARI

 1. stormwatch kaže:

  Zanimljivo kako sprega svm/sns perfidno koristi Industrijsku zonu Mali Bajmok u predizborne svrhe…ljudi, VI SA TOM ZONOM NEMATE NISTA – well imate…fiktivnu prugu koja izaziva bure smeha, podsmeha i transfera blama kod Suboticana u joyspori. Samo da vas podsetim da ste i jedni i drugi na te green field investicije koje su obezbedili DS i G17+ bili zgrozeni i uvredjeni tvrdeci godinama kako je to cist promasaj i put kojim Srbija NE SME ici u obezbedjivanju novih radnih mesta.

 2. STeve kaže:

  Informacija je oprechna ili makar grubo generalizovana. Da je ovo tacno, zemlja bi cvetala. Cinjenica je da svako ko hoce, moze da radi, ali pitanje je sta i u kojim uslovima.

 3. White man kaže:

  Čudim se za Jagodinu, ima dosta Italijanskih fabrika čak je i Palma nazvao ulicu po Italiji zbog njih.

 4. adkersu kaže:

  U ovoj vesti dve stvari me “uveseljavaju”. Navodnih iznad 70% za naš okrug i posebno što je Kanjiža (a zna se zašto) u Banatu.

 5. sale kaže:

  Drzava ce krenuti napred kada mediji budu slobodni!

OSTAVITE KOMENTAR