Subotica za Dan grada

Subotica će svoj rođendan da slavi deset dana i to uz:  Leksington bend,  Perpetuum Mobile, Vojvođanski kamerni orkestar, Budimpeštansko operetsko pozorište i rok pevača  Peli Barna. Pored toga, biće upriličeni brojni kulturni i obrazovni program, kao i izložbe i tradicionalna manifestacija “Ukusi tradicije”.Dan grada počinje da se obeležava 26.avgusta i traje sve do 4.septembra. Gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban objašnjava da su se potrudili da Subotičanima, ali i turistima prirede mali kulturni događaj. “

Zeljko-Samardzic-Dan-grada

Prvog seprembra od 12 do 13 časova na maloj bini postavljenoj u centru grada Dom kulture “Gračanica” će održati predstavu “Školsko zvonce”. 2.septembra u 12 časova  u Opštoj bolnici Subotica će posetiti bebe rođene na dan grada i njihovim majkama uručiti prigodne poklon. Naši đaci koji su osvojili brojna priznanja isto tako će imati priliku da se predstave gradu. Za organizaciju proslave rođendana  grad, izdvojeno je  2,4 miliona dinara”, kaže  Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice.

Nemanja Simović, član gradskog veća zadužen za sport najavio je da će biti postavljenje ploče Davoru Štefaneku i Nikoli Kaliniću na olimpijskoj česmi u Subotici.

Na  manifestaciji „Ukusi tradicije“ učestvovaće oko 40 proizvođača domaće hrane, vina i rakije, kao i rukotvorina, proizvoda, starih zanata i suvenira. Predsednik Skupštine grada, Tivadar Bunford detaljno je izneo program za Dan grada ističući važnost 1.septembra.

“Dan grada Subotice se obeležava svake godine 1.septembra u znak sećanja na 1779.godinu kada je Subotica dobila status Slobodnog kraljevskog grada od carice Marije Terezije.Na dan grada povodom sećanja na ovaj svečani događaj od pre 237 godina srdačno očekujemo goste iz zemlje i inostranstva. Očekuje se da dođe predsednik Pokrajiske vlade Igor Mirović, kao i predsednik pokrajisnke Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor”, rekao je Tivadar Bunford, predsednik Skupštine grada Subotice.

Na sam Dan grada, 1. septembra, biće održana Svečana sednica Skupštine grada, na kojoj će biti dodeljeno zvanje  „Počasni građanin“ i priznanje “Pro urbe”. Na Trgu slobode od 20,30 časova koncert će održati Vojvođanski kamerni orkestar, a nakon njih će nastupiti Budimpeštansko opetersko pozorište i rok pevač Peli Barna. 2.septemba na trgu prisutne će da zabavlja grupa  Perpetum mobile i Legsinton bend.  Svi programi će biti besplatni, a za građane prigradskih mesnih zajednica po tradiciji obezbeđen je besplatan autobuski prevoz do centra grada, gde će biti održani najavljeni koncerti.KOMENTARI

 1. SUBOTIČANKA kaže:

  S obzirom ko vodi grad, iznenađujuće kulturan program!

 2. nekoime kaže:

  >>2.septembra u 12 časova u Opštoj bolnici Subotica će posetiti bebe rođene na dan grada i njihovim majkama uručiti prigodne poklon

  ko ce posetiti bebe?

 3. adkersu kaže:

  Ona dvojica za koje se „očekuje da dođu“ uopšte nam ne fale. Nadam se da će zbog „izuzetne prezauzetosti“ obavezama biti odsutni na veliko zadovoljstvo građana.

 4. Aleksa kaže:

  Gospodine Simovicu
  Da li ce se vec napokon neko setiti da postavi spomen tablu nasem prvom olimpijskom pobedniku Djuri Stanticu?

 5. belaj kaže:

  ima da se „ćeramo“ za Dan grada….

OSTAVITE KOMENTAR

+ 13 = 15

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 6 ?
Please leave these two fields as-is: