Subotica za vikend veteranska hokejaška prestonica

Od petka do nedelje Subotica će biti veteranska hokejaška prestonica. Tradicionalni „Vinter klasik“ po sedamnaesti put okupiće nekadašnje hokejaše sa svih svetskih meridijana. Kao još jedan prilog popularnosti hokeja u Subotici, gradu koji ledenu ploču ima svega nekoliko meseci godišnje na otvorenom. I sanja zatvorenu halu.

Po 17. put, nekadašnji hokejaši koji su se takmičili od Vardara do Triglava, okupiće se na veteranskom turniru u Subotici. Pored timova iz zemalja nekadašnje Jugoslavije, stižu i gosti iz Kanade, Češke, Slovačke, Mađarske. Ukupno će se na ledu subotičkog klizališta naći oko 150 učesnika.

Izvor: RTV (Boris Šuman)

„To je jedno lepo druženje koje ostaje u uspomeni, tako da mi smo zadovoljni sa odzivom. Na kraju krajeva, toliko je popularan ovaj turnir u regiji da su ostale dve-tri ekipe na čekanju jer nismo u mogućnosti da primimo sve ekipe zbog ograničenog prostora, vremena, itd“, smatra veteran Spartaka Nikola Dujmović.

Veterani hokeja na ledu u Subotici aktivni su još od 1996. godine. Čak i redovno treniraju, dva puta nedeljno, iako leda u Subotici ima svega nekoliko meseci godišnje.

Izvor: RTV (Boris Šuman)

„U Novom Sadu isto ima veteranski turnir, beogradski turnir, ima u Mađarskoj turnir, ima i u Austriji, Češkoj, Slovačkoj, na koje mi ne idemo. Idemo u Mađarsku i u Srbiji jer finansijski uslovi baš nam ne dozvoljavaju putovanja na tako nešto, ali postoje turniri. A mi smo isto prepoznati ovde kao Vinter klasik, igranje na otvorenom“, kaže sportski direktor Spartaka Zlatko Bošnjak.

Veterani su još jedan pokazatelj koliko Subotičani vole hokej, iako nemaju gotovo nikakve uslove za rad. Veliki broj mališana različitih generacija trenira hokej, onoliko koliko može, a neretko i na treninge, a pogotovo na takmičenja odlaze u inostranstvo.

 

RTVKOMENTARI

  1. Gerinaš kaže:

    Ja treniram hokej u Njemačkoj ali niko mi nije rakao za ovaj skup.

  2. sale kaže:

    @Gerinaš
    Zašto bi tebi to neko rekao pa ovo je klaaasik za koji svi znaju.

OSTAVITE KOMENTAR