Subotičani koji rade u Mađarskoj ne mogu na posao

Veliki broj građana Subotice i više od 100 građana Horgoša ovih dana je ostalo u svojim kućama umesto odlaska na svakodnevni posao u Mađarsku.

Oni su angažovani na različitim poslovima u okolnim fabrikama u Morahalomu i selu Reske, u banjskom kupalištu i slično.

„Sve je tek na početku, još ništa ne znamo, ali će ljudima biti teško. Oni ne mogu na posao i niko ne zna kakve posledice će to imati po njjih. Oni koji rade u ozbiljnim firmama mogu da očekuju plate, ali oni koji su išli u nadnicu ne mogu da očekuju plate“, kaže za Politiku Robert Šorš, predsednik saveta Mesne zajednice „Horgoš“.

Veliki broj građana Subotice i Horgoša živeo je od blizine granice, a sada je restrikcijom kretanja to potpuno prekinuto.

Od kako je Srbija zatvorila male granične prelaze, međugranični saobraćaj sa Mađarskom na teritoriji Subotice odvija se samo preko prelaza Horgoš i Kelebija, koji su uvek radili 24 časa. Na oba prelaza ima putnika, ali zbog procedure, čekanja su višečasovna. Posebno su duga čekanja za teretni, kamionski saobraćaj.

 

 PolitikaKOMENTARI

 1. Celik daniel kaže:

  Hat ez nagyon rosz mibol fogunk meg elni adig meg tart ez 3
  Gyerekes apa vagyok hogy mongyam nekuk hogy nincsen plane egy 1 eves kisfiunak ?????????????

 2. H.H.024 kaže:

  Slovačka je rešila ovaj problem sa Mađarskom. Preko dogovora dve države firme izdaju potvrde o tome da ljudi rade kod njih, i sa tim papirom (potvrdom) prelaze granice (krug do 30 km.).
  Zašto to ne urade i ovde? Imamo sedište možda najveće manjinske stranke (SVM) u Subotici koji je u koaliciji sa SNS, a i produžena je ruka Orbanovoj stranci FIDESZ.
  Šta se čeka?!

 3. DJURA kaže:

  Znaci ako radi u Madjarskoj odavde ne moze da prenese virus tamo ili ga donese ovamo .Bravo za razmosljanje

OSTAVITE KOMENTAR