Subotičani krijumčarili oružje

Pripadnici Bezbednosno-informativne agencije (BIA) i kraljevačke policije u zajedničkoj akciji, u nedelju uveče oko 21 sat na Ibarskoj magistrali, u selu Miločaju kod Kraljeva, uhapsili su Slobodana P. (41), i Sinišu Dž. (40) iz Subotice. Oni su osumnjičeni za krijumčarenje oružja i municije i određeno im je policijsko zadržavanje od 48 sati. Po isteku će biti privedeni istražnom sudiji.

 

Pretresom automobila BMV subotičkih registarskih oznaka, koji se iz pravca Beograda kretao prema Kraljevu, a kojim je upravljao Slobodan P. dok je pored njega, na mestu suvozača sedeo Siniša Dž., policija je pronašla arsenal oružja i municije.

 

U jednoj putnoj tobi u prtljažniku subotičkog automobila, pronađene su dve automatske puške “crvena zastava M-70”, dva automata (jedan MP-5, i jedan “škorpion”), dva revolvera (“smit-veson” i “magnum 357”), i tri pištolja “crvena zastava” (CZ-99 kalibra 9 mm, M-88 kalibra 9 mm, i M-57 kalibra 7.62 mm, poznatiji kao “tetejac”), umotanih u čarape.

 

U istoj torbi pronađena su još i četiri prazna okvira za automatsku pušku, i oko 200 metaka kalibra 7.62 mm. Osim što je uhapsila dvojicu osumnjičenih Subotičana, policija je zaplenila sve pronađeno oružje.

 

Kako nezvanično saznajemo pripadnici BIA su, posle dobijenog podatka o krijumčarskom kanalu, duže vreme pratili dvojicu Subotičana. Oni su gotovo celu akciju odradili, a potom su pozvali “u pomoć” kraljevačku policiju, koja je trabalo da zaustavi automobil.

 

Izvor: Večernje novostiKOMENTARI

  1. ........... kaže:

    Pa da, voze BMW. Na prste jedne ruke mogu da se izbroje oni koji su skupa kola stvarno posteno zaradili. Sve ostalo, bitanga do bitange. Eto !

  2. SRPKINJA kaže:

    Da sad se svako naziva suboticaninom,ko ima licnu kartu..i tako dodjosmo da smo trgovci oruzjem ..

OSTAVITE KOMENTAR