Subotičani kupuju NIS-ove akcije

Građani Subotice u protekloj 2012. godini kupili su akcije Naftne industrije Srbije vredne između 15.000 i 20.000 evra, rečeno je Tanjugu u brokerskoj kući „SBD-broker”.

Po podacima direktora te kuće Radivoja Belančića, akcije te naftne kompanije kupovale su različite generacije Subotičana, a najviše stariji, što je ocenjeno „kao ulaganje u budućnost”.

 

– To je hartija u koju vredi ulagati i u koju su Subotičani tokom prošle godine najviše ulagali. Ulagali su i mlađi i stariji, čak više stariji, da bi im se kapital očuvao. Ipak je to akcija Naftne industrije i ako ne bude nekih većih trzavica i lomova, to će biti najozbiljnije hartije na tržištu – ocenio je u izjavi Tanjugu Belančić.

 

Po njegovim rečima, najavljena isplata dividende akcionarima te kompanije je neoubičajena i dodatno će uvećati njihovu vrednost.

Pre više od dve godine, oko 80.000 Subotičana podnelo je i ostvarilo pravo na besplatne akcije NIS-a, koje je većina i dobila, i to pet akcija tadašnje nominalne vrednosti od po 500 dinara. Po poslednjem berzanskom izveštaju, cena akcija NIS-a iznosi 774 dinara.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR