Subotičani masovno na „Paradi“

Pošto heteroseksualci (muškarci) doživljavaju plimu nelagode pri pomisli na „onakav“ kontakt sa drugim muškarcem, blagotvorno deluje prebacivanje te teme na polje humora i satire.

 

Novi film Srđana Dragojevića upravo na taj način pretenduje da tu nezgodnu temu iznese u javnost i pojavu homoseksualizma u Srba učini običnijom. Običnom odnosno svakodnevnom kao što je to hiljadu drugih tema i problema o kojima se razgovara a da posle toga ne budeš etiketiran kao „sumnjiv“.

 

Iskorak u tom pravcu je i masovni izlazak Subotičana u bioskop, koji su ga za svaku projekciju ispunili do poslednjeg mesta.

 

Komično tragična priča počinje kada naš junak Limun, stereotip beogradskog kriminalca – ratnog profitera – džudže, pritisnut ultimatumom svoje verenice, pokušava da organizuje obezbeđivanje gej parade. Iako i sam ne verujući koji su ga jadi snašli, još veću bedu doživljava kada mu sav novac i autoritet u njegovom svetu, ne vredi u pokušajima da sakupi ekipu za svoj poduhvat. Štaviše, trudeći se da stane između dve strane, bezobzirnim odbacivanjem jedne, neminovno biva involviran u sukob za račun druge strane – one gej.  Suočen sa saznanjem da u svom gradu ne može računati ni na koga, on kreće na put…na mesta gde to niko ne očekuje.

 

 

Ostatak priče svakako morate videti. Istrošene fraze kao što su tolerancija, dijalog, nenasilna komunikacija…svedene su na minimum a biće tu četnika, ustaša, Šiptara i drugih zanimljivih karaktera.KOMENTARI

  1. emanuel kaže:

    nisam ni znao da se prikazuje ?! ima jos ?

  2. Lansky kaže:

    Produžili su prikazivanje do 4. decembra. Projekcije su od 18 i 20h, bioskop Eurocinema na OU.

OSTAVITE KOMENTAR