Subotičani ponovo savladali Vojvodinu

Spartak – Vojvodina NS seme 3:1 (25:18, 32:30, 22:25, 25:21)

 

Vojvođanski derbi opravdao je očekivanja, a publika u Hali sportova mogla je da gleda krajnje neizvesnu utakmicu. U borbi za

 

važne bodove Spartak je igrao čvršće u finišu i još jednom potvrdio da mu domaći teren najviše prija.

 

Doduše, Subotičani su Vojvodinu savladali drugi put u sezoni, pa će sada i Novosađani morati da strepe za opstanak u društvu najboljih!

 

Domaći su napravili četiri poena viška do drugog obaveznog predaha (16:12), a ispostavilo se da su to bili ključni momenti seta, jer je u nastavku Spartak rutinski sačuvao prednost – 25:18.

 

Nadmoćna je bila Vojvodina početkom drugog perioda, pre svega zbog sigurnog bloka (na kraju seta odnos blokova bio je 9:5 u korist gostiju). Uz vezane blokove Martinovića i as servis Brzakovića gosti su poveli sa 16:11.

 

Spartak je ipak imao snage da uzvrati, presudna je bila serija servisa iskusnog Vladana Aleksića, pa su domaći poveli (21:20). Usledila je dramatična završnica, u kojoj je Spartak imao čvršće nerve – 32:30.

 

Ponovo su gosti bolje otvorili set, na prvom obaveznom odmoru bili je 8:6, a na drugom još ubedljivijih 16:12. Ovoga puta Vojvodina nije ponovila iste greške, pa je ostala u igri – 25:22.

 

Neizvesno je bilo i u četvrtom periodu. Posle asa Ismara Elezovića Spartak je poveo sa 22:19, a potom je Janačkov dva puta izblokirao Luburića za meč loptu. Tačku na meč stavio je Crnjanski za velika tri boda Spartaka.KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR