Subotičani se ne osećaju bezbedno

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine najoštirije osuđuje brutalni napad na još jednog građanina Subotice koji se dogodio ovog vikenda. Očekujemo da počinioci budu brzo pronađeni i privedeni pravdi.

LSV Liga socijaldemokrata vojvodine Nenad Canak (9)

Ovo nije prvi slučaj koji je u poslednje vreme zabeležen u Subotici i zbog kojeg je bitno narušen osećaj bezbednosti građanki i građana.

Upravo zato, nadležni državni organi i čelnici lokalne samouprave već danas, moraju da Subotičanima odgovore na pitanje zašto je naš grad, decenijama poznat kao mirna i bezbedna sredina, sada grad u kojem je zabeležen niz brutalnih incidenata.

Subotičani ne zaslužuju da nasilje postane svakodnevnica u ovom gradu. Ne smemo dozvoliti da nasilnici određuju kada i kuda ćemo se kretati, hoćemo li na ulicama šaputati ili se glasno nasmejati.

Ujedno, ovo je još jedan dokaz da je za bolju bezbednost i za efikasniji rad policije potrebna bolja organizacija.  Formiranje Policijskog sekretarijata za Vojvodinu bi upravo to omogućilo. Podsetimo, u vreme dok je postojala vojvođanska policija, Subotica je bila jedan od najbezbednijih gradova u bivšoj Jugoslaviji.

 

Gradski odbor

Lige socijaldemokrata Vojvodine

SuboticaKOMENTARI

  1. Max kaže:

    Sns, dss, demokrate, liberali…. sve sama g….

  2. Pravdoljub kaže:

    Uzimajući u obzir da je gospodin koji Vam je u Subotičkom odboru pomoćnik predsednika u prošlosti bio izvrstan policajac i pomoćnik načelnika,neka isti izvoli izneti plan rešavanja ove sada već dramatične situacije u pogledu bezbednosti. Nije dovoljno samo pisanje predizbornih obećanja,valja Vam gospodo raditi na mnogo čemu. I ne samo Vi nego svaka partija treba da se potrudi oko rešavanja problema.

  3. Pajo kaže:

    Ma daj sto niste se buni kada su pre dve nedelje stariju sugradjanku prebili u svojoj kuci oteli pare uz pribijeni pistoj uz glavu! Zena je dve nedelje bila u bolnici? Sto niste reagovali kada je doktora cuvala policija u bolnici jer su mu zatretili nozem?

OSTAVITE KOMENTAR

+ 76 = 83

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 13 + 10 ?
Please leave these two fields as-is: