Subotičani traže da se na mestu Kvantaške pijace izgradi park a ne višespratnice

Grupa od oko 50 Subotičana je danas Sekretarijatu za gradjevinarstvo Grada Subotica predala peticiju sa zahtevom da se na mestu Kvantaške pijace izgradi park umesto višespratnica, predvidjenih nacrtom plana za to mesto.

Planirana je izgradnja „otvorenog stambenog bloka“ koji se sastoji od „objekata višeporodičnog stanovanja“ na zemljištu koje je u javnom korišćenju, a u preostalom delu bi bio park.

Subotičanka Silvija Farkaš rekla je za agenciju Beta da je njihov predlog da se na čitavom prostoru uredi park, u čijem bi se delu i dalje nalazila manja pijaca.

„Predlog da se u dvorištima objekata koji budu izgradjeni 20 odsto ozeleni je neodrživ s obzirom da svedočimo izgledu dvorišta u novoizgradjenim objektima, kao na primer u ulici Jo Lajoša“, upozorila je Farkaš.

Navela je da celom gradu nedostaje parkova i zelenih površina, što potvrdjuju gradska planska dokumenta i navela da je nemoguće da grad nema finansijske uslove da izgradi jedan novi park u Subotici.

Po ranijim reakcijama opozicionih stranaka, „Grad Subotica je pribegao ovakvom rešenju (izgradnji) jer nije u mogućnosti da finansira nastanak novog parka, pa je potrebno da parcele u javnom vlasništu proda i planom omogući izgradnju višespratnica na tom prostoru“.

Javna sednica Komisije za planove biće u ponedeljak, 25. septembra, u 13 časova, u Plavoj sali Gradske kuće, gde će gradjani obrazložiti svoje primedbe tokom javnog uvida u plan.

 

DanasKOMENTARI

 1. Trovach kaže:

  Ne vrede nikakvi argumenti. Oni ce uraditi po svom, pa makar samo u inat.

 2. Tramp kaže:

  E , znaš kad ce vam Bakic izaci u susret? ..NIKAD , pa ni onda. Zabole ga za vas .Vi ste u njegovoj viziji života
  : KOLATERALNA ŠTETA.

 3. Janko kaže:

  Ne samo da će biti zgrada nego će biti na 12 spratova jer jako je lep plac taj šteta da se ne napravi više kad im se može.
  Do sada sve zgrade koje su građene niti jedna nema parking za sve stanare.
  Zakon kaže da mora da ima ali se investitor dosetio da kad kupujete stan odreknete se dela placa koji vam pripada i posle vam isti taj plac prodaju kao parking za masne pare .
  Pa tako imate zgrade gde bukvalno nemate iglu ispred gde da stavite jer ima par besplatnih javnih parkinga
  Sve u svemu opste rasulo je svuda i javasluk

 4. Rolex kobaz kaže:

  Jeste da imaju gde da parkiraju

 5. Utopista kaže:

  Kad svi hoćemo parkove, zelenila, igrališta, onda ko kupuje sve te stanove. Rasprodaju se dok su još u izgradnji. Na kraju ćemo, mi koji smo za prvu varijantu i spavati na klupama, a oni nas gledati iz svojih toplih modernih stanova.

 6. Pavle kaže:

  Subotičani se odavno ništa ne pitaju ! Ako su Glavonje odlučile da tu grade zgrade onda će tako i biti. Sutra da se promeni vlast opet bi bilo isto !

 7. croat kaže:

  Nedaleko od tamo u ulici Blaska Gabrica nema maltene ni trotoara, ono usko njesra od tzv trotoara je zapreceno automobilima, koji takodje bas i nemaju mesta , zelenila ima koliko se korova uvuklo izmedju napukog betona a onda vi sanjate o parku. Pa samo sanjajte , nista niste uradili protiv ovih idiota, vecinu gradjana takve stvari ni ne interesuju . Gradite sjebite sve sto mozete

OSTAVITE KOMENTAR

8 + 1 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 4 ?
Please leave these two fields as-is: