Subotičani u muzeju fudbalskog kluba Ferencvaroš

Novi stadion Ferencvaroša, komforan poput pozorišta, uredan kao hotel, čist kao dobar restoran. A u okviru arene ima i muzej. Duga  je istorija ovog kluba (osnovan 1899), bezbroj igrača je nosilo zeleno – beli dres, tako da samo najveće legende imaju svoje mesto između starih trofeja i relikvija iz slavnih dana.

FRADI MUSEUM (6)

U novijoj istoriji najveći uspeh “Fradija” na međunarodnoj sceni jeste plasman u Ligu šampiona 1995. godine. Cela jedna vitrina posvećena je tom podvigu. Tu su ulaznice, zastavice, pokloni i naravno – tim koji se proslavio tada.

FRADI MUSEUM (2)

Da se podsetimo, u toj ekipi su igrali tri Spartakovca: Zoran Kuntić, Goran Kopunović i Dejan Milovanović. Sve je u muzeju lepo zapisano kako je bilo te jeseni. U kvalifikacijama je izbačen Anderleht golovima Kuntića (u Briselu) i Kopunovića u Budimpešti.

“Grupa smrti” – Ajaks (šampion), Real, Grashopers i Ferencvaroš, bila je vrhunac karijere za Subotičane a i za ostatak ekipe. Uspeli su da stignu do jedne pobede i dva remija. Goran Kopunović Bobek, zatresao je još jednom mrežu, i to na stadionu Santjago Bernabeu.

FRADI MUSEUM (4)

FRADI MUSEUM (1)

FRADI MUSEUM (3)KOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR