Subotičanin koji je pobedio kovid

Među Subotičanima koji su se ovog leta inficirali virusom kovid-19, a čije je stanje zahtevalo bolničko lečenje, je i 41-godišnji Bojan Čović. Kako je ispričao za Televiziju Subotica, prvi simptome koje je osetio bili su visoka temperatura, suvi kašalj i malaksalost, zbog čega je potražio pomoć  u Kovid ambulatni. Tamo mu je urađen rentgen pluća, koji je pokazao neke promene, ali je zbog niske saturacije, odnosno nivoa kiseonika u krvi, upućen na bolničko lečenje. Kako priča, CT snimak je pokazao kovid upalu pluća i on je odmah priključen na kiseonik, na kom će biti konstatno čak sedam dana, od deset,  koliko je proveo u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Tokom boravka u Bolnici, Bojan je promenio nekoliko odeljenja i soba u Kovid delu ove ustanove, i kako kaže, njegovo iskustvo je veoma pozitivno. Svo medicinsko osoblje je veoma požrtvovano uprkos teškim uslovima u kojima rade, jer kako kaže, siguran je da je pod skafanderima njima možda i teže nego samim pacijentima.

S obzirom na iskustvo kroz koje je prošao, a kako ni sam ne zna kako se inficirao, poručuje sugrađanima da se veoma paze, jer je virus krajnje nepredvidljiv.

Bojanu je ostalo još nekoliko dana kućne izolacije i kontrolni pregled.

TV SuboticaKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR