Subotičanin kupio pica šunku kojoj je rok trajanja istekao pre 10 meseci

Jedan Subotičanin kupio je početkim novembra pica šunku kojoj je rok trajanja istekao još sredinom januara ove godine, pre čak 10 meseci.

Fotografiju proizvoda sa jasno naznačenim rokom trajanja i fiskalnog računa objavila je na svom FB profilu Nacionalna organizacija potrošača Srbije uz komentar da je slučaj prijavljen Veterinarskoj inspekciji i da se čeka njegov epilog.

Istekao rok trajanja, Foto: Facebook/Zaštita potrošača

 

Zoran Nikolić, potpredsednik NOPS-a objašnjava da u ovom slučaju krivica nije na proizvođaču, već na trgovcu.

– Tu je samo prodavnica kriva. Nijedan proizvod sa isteklim roka trajanja ne sme da se nađe u prodaji. Ako je zaista proizvod morao da se povuče u januaru, potpuno neverovatno zvuči da ga niko u lancu kontrole nije video 11 meseci – kaže Nikolić.

Prodaja proizvoda sa isteklim rokom trajanja posebno je problematična kada su u pitanju namirnice mesnog i mlečnog porekla, jer najlakše mogu da dovedu do trovanja.

 

TelegrafKOMENTARI

 1. freestyle kaže:

  ja ipak mislim da je greska do stampanja roka trajanja, i da je to trebao biti 14.01.2019. samo nisu promenili godinu… ali eto prilike da se dize prasina…
  da je salami istekao rok trajanja pre 10 meseci ne bi ona ovako izgledala… moze da prodje nedelju-dve, maks mesec dana, ali za 10 meseci ili bi se naduvalo ili bi se osusilo 🙂

 2. Neko tamo kaže:

  Pa svejedno i da je pogrešna godina,nije sklonjeno iz frizidera kao isteklo,znači ne kontroliše se kako treba… Malo mozga samo

 3. JaPaja kaže:

  Ovo je greska u godini nema sanse da je u ovakvom stanju posle 10,5 meseci. Drugi i mnogo veci je problem je vezano za prodaju ovih proizvoda kad kupac ne vidi rok trajanja a mesar mu isece na masini za secenje proizvod sa isteklim rokom trajanja.

 4. Mila kaže:

  Zašto krijete o kojoj prodavnici je reč? Ako je osoblje neažurno, ne treba ih štititi!

 5. Jagoda kaže:

  Univerexport

 6. stormwatch kaže:

  Ako se radi o Univerexportu t.j. popularnom 024 koji vec vidim poltroni i zashtitari iste firme toliko hvale i brane…..

  OVO NIJE NISTA NOVO, OVO SE TAMO DESAVA GODINAMA!

  Godinama smo kupovali robu isteklog roka trajanja – stare salame, virsle, piletinu…. na ovim stranicama sam napisao stotine poruka o upitnoj svezini namirnica tamo. i godinama su govnari koji se ovde javljaju da lazhu u ime firmi mene ubedjivali da to nije tacno….eeeee… dosla maca na vratanca…kao sto ce i za sve ostalo doci na naplatu….polako ali sigurno……..2007 godine odem do frizidera da kupim Wudy Virsle, i posto nikad po pravilu ne uzimam prvo pakovanje iz frizidera, zagrabim jedno peto pakovanje ispod……sa prednje strane ne mozesh videti stanje virsli jer postoji ona stampa na pakovanju a sa druge strane BUDJAVE VIRSLE unutar pakovanja, katastrofa. To je jedan od desetina slucajeva sa nemarnoscu, prevarama i bezobrazlukom iste te firme!

  Ovi slizavachi sa doticnim lancem marketa koji pricaju da je greska na stampi…..ajde, ako vi volite da jedete davno istekla govna koja kupujete tamo u vasoj omiljenoj radnji…ima Suboticana koji ne vole da jedu skupo placena govna, nego da jedu sveze i da to sto je kupljeno nije isteklo prije godinu dana. Da je stampa pogresila…onda bi po celoj Srbiji ovaj problem bio davno poznat. Nego nije greska u stampi! Znam ja dobro u cemu je greska!

 7. Kenjereš Andraš kaže:

  Bez obzira čiji je proizvod, ja bi obratio pažnju poslovođi prodavnice za taj propust.
  Jedino osoblje treba da odgovara za ispravnost roba.

OSTAVITE KOMENTAR