Subotičanin Miran Kujundžić najbolji poenter Pariz voleja

Prva sezona u dresu “Pariz voleja” za odbojkaša Mirana Kujundžića bila je posebna zbog individualnog uspeha i izazovne situacije s kojom se suočio po dolasku u slavni klub. Subotičanin, ponikao u Spartaku, koji se afirmisao u Vojvodini NS seme, u kojoj je i kao kapiten podizao pehare, otisnuo se u Francusku pre dve godine.

Najpre je otišao u Turkoan, da bi prešao u Pariz volej i ove sezone bio je najbolji poenter nekadašnjeg prvaka Evrope, a dvanaesti primač u ligi. Tek su mu 23 godine i pred njim je blistava karijera.

– Nisam znao  za statističke podatke u mom klubu dok nisu objavljeni. Drago mi je zbog toga, pogotovo kada se uzme u obzir da nisam odigrao osam – devet utakmica – prokomentarisao je  Kujundžić uspeh ostvaren prve godine u Gradu svetlosti.

Upravo je i zbog neigranja ova sezona bila netipična za primača servisa.

________________________________________

Nada se igri u Ligi nacija

Na širem spisku selektora Srbije Slobodana Kovača našao se i Miran Kujundžić i trenutno je sa državnim timom na pripremama u Vrnjačkoj Banji. Subotičanin je debitovao u seniorskom dresu 2017. godine u Svetskoj ligi, kada je igrao u Iranu i Argentini, da bi ponovo bio član nacionalnog tima u Ligi nacija 2019. i tom prilikom je dobio najviše prilika, na četiri vikenda.

– Tada sam i zabeležio najbolje partije u dresu Srbije. Nadam se da ću se i sada naći na spisku za Ligu nacija, ako ne za početak takmičenja, onda na polovini kada će, koliko sam čuo, moći novih šest igrača da se priključe.  

________________________________________

– Po dolasku u Pariz, posle nedelju dana, zaradio sam povredu ramena i morao sam na jednomesečnu pauzu. Vratio sam se i odigrao jednu utakmicu i uganuo skočni zglob, što me je primoralo da propustim još dva duela. Nikada mi se to nije desilo do sada. U međuvremenu je bila i pauza u prvenstvu zbog korone, tako da sam redovno zaigrao tek u decembru. Brzo sam se, međutim, vratio u formu i do kraja nije više bilo nikakvih problema – osvrnuo se Kujundžić situaciju u kojoj se našao.

Njegov “Pariz volej”, s kojim ima ugovor na još godinu dana, završio je Ligu A na desetom mestu, a ambicije za sledeću sezonu su velike, s obzirom na to da je nekadašnji šampion Evrope premostio velike finansijske poteškoće, zbog kojih je pre nekoliko godina bio i izbačen u Pro B rang takmičenja. Novi vlasnici kluba rade na tome da se vrati stari sjaj.

– Imali smo mnogo problema u prvom delu sezone sa koronom i povredama, u drugom smo se poboljšali, igrali smo dobro i bila bi druga priča da smo tako izgledali od početka. Borili smo se da uđemo u plej–of, ali nismo uspeli. Uprava sklapa tim za sledeću sezonu, u kojoj su ambicije da budemo u vrhu tabele, jer je ovo najtrofejniji francuski klub i čelnici žele da ga vrate na taj put.

Neće biti lako Pariz voleju da se nađe među najboljim ekipama Francuske.

– Sledeće sezone liga će biti jača, a dosta je ujednačena. Tradicionalno su  dva tima iznad ostalih, ali ni one ne mogu da se opuste, jer u svakom trenutku neka od ekipa  može da iznenadi. Utakmice su jake, što je dobro, pogotovo za nas mlade igrače – rekao je  Kujundžić u razgovoru za „Dnevnik” i istakao da se  već privikao na stil života u ovoj zemlji, kao i da se francuskim služi sve bolje.


DnevnikKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

5 + 2 =