Suboticanka preživela zatočeništvo u Misisipiju

Kako prenosi dnevni list "Blic", Rodžer Robertson, stanovnik Misisipija i državljanin SADa, zatočio je u svom stanu svoju sadašnju ženu i bivšu devojku poreklom i Subotice.

On ih je sedam dana držao zatočenu u stanu, a svojoj bivšoj devojci, naše gore list, je uzeo oko 4.000 dolara i sva dokumenta. Uhapšen tako što je majka devojke iz Subotice zvala Konzulat Srbije i rekla da joj se ćerka ne javlja, nakon čega ju je potražila policija.

Slika

Konzulat Srbije u Americi pozvala je pre sedam dana uznemirena majka, koja je tvrdila da joj se ćerka, koja je došla kao studentkinja na privremeni rad u Misisipi, ne javlja.

– Rekla nam je da sumnja da joj je ćerka kod čoveka za kog se venčala, a od kog se pre nešto više od mesec dana razvela. Preklinjala nas je da moramo da vidimo šta je sa njom. Objasnila nam je da su se posredstvom interneta čule svakog dana, a da je nije čula već sedam. Pozvali smo lokalnu policiju i zamolili da što pre provere te tvrdnje – kažu u Konzulatu Srbije, a prenosi "Blic".

Policija je za nekoliko minuta došla na adresu Rodžera Robertsona. On ih je dočekao ispred vrata i rekao da zna da se devojka ne javlja, da je to zbog toga što im je internet u prekidu i da ona trenutno nije tu. Međutim, u utorak je stigla poruka devojčinoj majci u Suboticu, koju je devojka krišom poslala od Robertsona, i gde objašnjava da je zatočena i da hitno dođu da je spasu. U poruci je pisalo da devojka nije videla policiju, da je prethodno dolazila i da je bivši muž konstantno tuče.

– Ponovo smo zvali šefa policije i zatražili da uđu u kuću i pronađu devojku. Bili smo šokirani kad smo čuli da je on i nju, ali i sadašnju ženu držao zatočene. Uhapsili su ga, a devojka je smeštena u nešto nalik srpskoj Sigurnoj kući, gde su smeštene sve zlostavljane žene. Tražimo najjeftiniji i najbrži način da devojku prevezemo, jer joj je on uzeo 4.000 dolara koje je zaradila. Nadamo se da će ona za par dana stići u Srbiju – dodaju u Konzulatu.

Osim bivše devojke, Rodžer Robertson (49) tukao je, zlostavljao i davio i sadašnju ženu. Dok je S. P. držao u jednoj sobi iza vrata zaglavljenih radnim stolom, drugu je držao zaključanu u susednoj. Robertson je uhapšen na osnovu optužbi o porodičnom nasilju, a određena mu je kaucija od 260.000 dolara. Međutim, američke vlasti potvrdile su da Robertsona neće pustiti ni pod kaucijom, sve dok devojka ne otputuje za Srbiju.

Detektivka Stefani Stjuart, koja je intervjuisala devojku, kaže da je zlostavljanje počelo nakon venčanja. “Na početku ju je tukao. Onda ju je samo puštao da ide na posao, nigde drugde. Na kraju, zatočio ju je, tukao, nije joj dao nigde iz kuće”, rekla je ona.KOMENTARI

 1. Radic kaže:

  na kolac sa njim i na trg za primer !

 2. ko ptica na grani kaže:

  U Americi svoju slobodu mozes da kupis za 260 000 dolara (u ovom slucaju). To je razlika u shvatanjima slobode i zivota.

 3. bla bla kaže:
  ko ptica na grani napisao:U Americi svoju slobodu mozes da kupis za 260 000 dolara (u ovom slucaju). To je razlika u shvatanjima slobode i zivota.

  lupetanje gluposti…

  pa ovde za par sto evrica sudija ce i za ubistvo kroz prste da ti progleda ili da te osudi na par godina uslovno..

OSTAVITE KOMENTAR

85 + = 90

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 6 + 9 ?
Please leave these two fields as-is: