Subotičanka šminkom osvojila svet

Subotičanka Livija Rideg ovogodišnja je pobednica Evroazijskog takmičenja u šminkanju koje je održano u Azerbejdžanu, a na njemu je predstavljala Ujedinjene Arapske Emirate.

Dugo Livija Rideg nije znala ni sebe da našminka, a niti je to volela. A onda se desio preokret. Šminka je već 17 godina ne samo njena ljubav već i profesija koja ju je odvela iz rodne Subotice na drugi kraj sveta i donela joj puno uspeha.

karmin-ruz-sminka-jpg_660x330

„Već četiri godine radim kao šminkerka i edukatorka u Dubaiju. Radila sam sa puno dizajnera i fotografa kako bih stekla iskustvo na internacionalnom nivou“, kaže Livija Rideg.

Subotičanka Livija Rideg ovogodišnja je pobednica Evroazijskog takmičenja u šminkanju koje je održano u Azerbejdžanu. Na njemu je predstavljala Arapske Emirate, za šta je odabrana među 200 kandidata. Na trodnevnom takmičenju u Bakuu nadmetalo se 18 vrsnih šminkera, ali je Subotičanka odnela pobedu.

„Bila mi je čast da predstavljam Ujedinjene Arapske Emirate na takmičenju šminkera i frizera koje je održano u Azarbejdžanu. Bilo je to neopisivo iskustvo“, kaže Livija Rideg.

Nakon pobede u Bakuu, Livija Rideg priželjkuje da učestvuje i na svetskom takimičenju koje će, po svoj prilici, biti održano u Dubaiju.

„Nadam se da ću imati još prilika da učestvujem na raznim takmičenjima. Moj sledeći cilj je učešće na Svetskom prvenstvu u šminkanju i frizerstvu. Kako sam čula, biće održano u Dubaiju“, kaže Livija Rideg.

Livija Rideg svedoči da vredan rad i ljubav prema poslu čine put do uspeha. A dok se sprema da paletama boja ulepša i osvoji svet, rado se vraća u rodnu Suboticu, gde je pored obližnjeg jezera, veštim rukama svoje vizije pretvorila u dela.

 

RTVKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR