Subotici treba novi „29. novembar”

U organizaciji Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj, Stalne konferencije gradova i opština, a uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju juče se u Subotici sa poljoprivrednicima razgovaralo o zadacima koje bi oni stavili pred novu vladu.

Ti predlozi i sugestije, nakon što se čuje „glas naroda”, biće „upakovani” u dokument „Vizija 2016″ i stavljeni pred političke lidere.

.
– Subotica ne treba da bude sirovinska baza za druge zemlje i već dugo sa mojim timom razrađujemo sistem mera podrške za sve one koji žele da otvore prerađivačke pogone na teritoriji našeg grada. Tako ćemo dati najbolju stimulaciju svima onima koji se bave poljoprivredom. Naravno, jedan od uslova će biti da oni koji žele te stimulacije budu otkupljivači lokalne poljoprivredne robe. Za naredni mandat biće to jedna od centralnih tema. Dolaskom novih investitora pokrili smo veliki deo industrije koja je nestajala tokom devedesetih ili je nestala u procesu privatizacije, međutim, prerađivačka grana još uvek nedostaje. Potreban nam je novi „29. novembar”, kao i prerađivači voća i povrća, ali u novom izdanju – rekao je gradonačelnik Subotice. 

.

Izvor: PressKOMENTARI

 1. Double P kaže:

  Subotici treba jedna velika mlevilica za meso u koje cemo da ubacujemo lokalne politicare. 

  A usput ce da svira Pink Floyd – The Wall 😎

 2. tomaa kaže:

   

  Double P bas si duhovit…..cudo jedno….a u stvari g…p si

 3. Iby P. kaže:

  29 Novembar – Subotica (fabrika) – stare reklame

 4. krass1 kaže:

  Dolaskom novih investitora pokrili smo veliki deo industrije koja je nestajala tokom devedesetih ili je nestala u procesu privatizacije, međutim, prerađivačka grana još uvek nedostaje.

  Ma sta ste vi ( namerno malim slovom, jer veliko niste ni zasluzili) pokrili. Zaposlenih ce mozda biti par stotina. Kazem mozda, jer jos nista nije izgradjeno osim Norma Grupe, a i tamo ih radi samo nekolicina.
  Sta je sve to naspram hiljada i hiljada onih koji su zbog vas ( opet malo…) ostali bez posla. Zbog vase ( opet…) dicne privatizacije.

 5. dasHHa kaže:

   

  Iby P.:

  29 Novembar – Subotica (fabrika) – stare reklame

   

   

  hehe i smajli je tu 😆 Bila je moderna fabrika sa skupim i poznatim brandom u to vreme…ehhhhh 😡

 6. Double P kaže:

  tomaa

  A ko je rekao da se ja salim?

 7. samotnik kaže:

  Haha, sada su se setili da se sirovina mora preraditi, pa tek onda prodavati kao gotov proizvod(deca su to nekada ucili u osnovnoj skoli).Ili im je trebalo 12 godina da svojim drugarima ‘biznismenima’ nameste, fabrike,kola, vile, zene, kucice i macice., pa kada su ti biznismeni sve rasprodali i rasparcali usput praveci od nas najsiromasniji narod u evropi, i sada kada vise nema sta da se rasproda i trebaju im glasovi, setili su se naprasno nas.Pa nam sada bacaju kao oglodane kosti kerovima, hangar bazencice, “razne simense, 20000rsd trudnicama. 12 godina niste bili uz nas, nego ste pravili nedodirljive od vasih drugara ‘biznismena’ zasto mislite da nam sada trebate? Sve one fabrike sto ste poklonili vasim drugarima, fale Srbiji!!!!! 
  Citajuci ideju o velikoj masini za meso pada mi napamet jedan slogan sa nekih demonstracija. Slogan glasi: “Doci ce dan kada siromasni nece imati sta da jedu, sem vas bogate”

OSTAVITE KOMENTAR