Subotička bolnica pokrenula nabavku hitne popravke respiratora

Opšta bolnica u Subotici pokrenla je pregovarački postupak bez objavljivanja poziva za podnošenje ponuda za javnu nabavku hitne popravke respiratora.

Kako se navodi, javna nabavka podrazumeva zamenu procesorske ploče sa montažom i puštanje u rad.

– U Srbiji svaki dan raste broj registrovanih slučajeva osoba zaraženih navedenim virusom. U cilju obezbeđivanja najboljih uslova za lečenje zaraženih, u ovom trenutku neophodno je da se hitno obezbedi usluga hitne popravke respiratora – navodi se u dokumentaciji.

Rok za podnošenje ponuda je danas do 12 sati, a javno otvaranje i pregovaranje zakazano je za 12.30.

Više informacija o tenderu pogledajte OVDE.

eKapijaKOMENTARI

 1. Djuka kaže:

  #onokad mislis da smo odavno dotakli dno, procitas ovako nesto i shvatis da nismo.
  Znaci budala na celu bolnice je cekala peak epidemije da “hitno popravlja respirator”.
  Jedino logicno pitanje je: “Zasto budala nije u zatvoru?!”

 2. ccc... kaže:

  Mozda se pokvario juce?

 3. komenti kaže:

  Tek ce sada da pocnu “hitne nabavke i tenderi”, pozivajuci se na vanredno stanje, ima da Labangrad osvane do jeseni, bice para

 4. Da kaže:

  Ha ha ha

 5. Lud zbunjenog kaže:

  Najstariji kao najugroženiji deo populacije u samoizolaciji, čitaj “utamničeni” po sili zakona (da li?), onima ispod 65+ teta Korona nit’ šta može, nit’ šta sme, barem kako sami misle, a ovamo: “U Srbiji svaki dan raste broj registrovanih slučajeva osoba zaraženih virusom?! I sad, budi popo pametan, jer ja nisam.

 6. ludak kaže:

  pa ako je mogao predsednik da nabavi na crno respiratore pa valjda moze i suboticka bolnica na crno da opravi respiratore bez tendera. Mislim ako moze glavnokomandujuci, onda po tom principu mozemo svi

 7. Lenin kaže:

  Mogu zamisliti koliko će ta matična ploča da košta?!Ja preporučujem da se ta nabavka i ugradnja da uradi DG company.Garant će odraditi po mizernoj ceni.Vlasnik,naš poznati ex ministar i poslanik našeg grada,koji je sa štoperom u ruci nadgledao izgradnju predizbornog famoznog bazena na Prozivci,mogao bi opet da uzme štopericu i brže-bolje uradi zadatak za bagatelnu.možda i gratis cenu.

 8. Punisher kaže:

  Smesta smeniti direktora i onog sns nacionalistu i strpati u zatvor. Vanredno stanje je, oni odgovaraju za preko 100.000 zivota a nisu odradili svoj posao kako treba!
  Jbt drzavu i ko ih postavi!

 9. N.N. kaže:

  @Lenin: Vama Đulići za sve krivi? Tačno da ih nema procvetali bi kao nacija i država.

 10. Rax kaže:

  Italijani pevaju, mi treba da spojimo sve bogove i da se molimo zajedno. Po ovom ovde procitanom, nemamo alternativu.

 11. Sofronije kaže:

  A UPS ? Ako vam nekrene agregat pacijenti na aparatima su EX !!! A filteri na klimatizaciji koju niste menjali više od 2 godine – to je leglo čiste zaraze ! Ajte lepo izšamarajte sami sebe – uozbiljite se i počnite da radite kako treba (TU MISLIM NA RUKOVODSTVO BOLNICE !!! )

 12. Trocki kaže:

  E Lenine,pod stare dane postaneš botina…..Dulići nisu na vlasti od 2012,preseljeni na smetlište političke istorije…..izlapeo si majstore ili ti se osladio parizer….

 13. jancika kaže:

  Dovesti direktora bolnice iz Novog Sada sa sve njegovom bulumentom da rukovode nasom bolnicom je potez sracunat da se napune dzepovi prilikom najavljene rekonstrukcije bolnice.Za te pare se moze napraviti i opremiti potpuno nova bolnica.Ova gradska vlast je najgora moguca vlast za sva vremena. Ovakav lopovluk se ne pamti.

 14. Lenin kaže:

  @N.N. “Vama Đulići za sve krivi?”
  A ne.Samo sam se setio,kako su se mladi Đulići(meni Dulići),na sva usta hvalili,da se razumedu u kompjutersku tehniku.Nedugo zatim su onovali DG kompjuters.Ili su se samo bili maheri u šveru delova za PC-je?!To znam da obojica,Oli…,a i onaj drugi sa cvikerima(mrzim guglati),bili “izuzetno sposobni političari”.Jednog sećamo po štoperici i bazenu,a drugog,da je uspeo srušiti pankersko leglo grada.

 15. Lala kaže:

  Od sad svaki dan u 20:00h molitva a ne aplauz

 16. croat kaže:

  Lalo
  Molitva pomaze samo ako dodas sapun i vodu

 17. (ba)laban kaže:

  @Sofronije

  Epidemija se u Srbiji i Subotici još nije ni “zaletela”, a naši nisu još ni približno spremni da se sa njom suoče. Mislim da će, kad se sve ovo završi jednog dana, najviše posla imati streljački vodovi.

  Ovo je očit primer kako bajkovita priča o tome da Republika Srbija spremno dočekuje vrhunac pandemije nema nikakvu podlogu. Pravi i priznati kadrovi su napustili Srbiju odavno, ostali su nam samo ovi šarlatani poput direktora subotičke bolnice.

 18. (ba)laban kaže:

  @Lenin

  Daleko od toga da su demokrate bile fantastične i idealne, ali OVI su najveće zlo koje je moglo da snađe Suboticu i Srbiju.

  SNS sektaši su do sada samo uništavali i pljačkali državnu imovinu, pa ćemo po svemu sudeći uskoro da budemo svedoci egzodusa zbog njihovog neznanja i njihovih marifetluka.

  Želeo bih da nisam u pravu, ali je to gotovo nemoguće. Ovaj slučaj sa kvarom respiratora u jeku epidemije je očit primer da se ničemu dobrom ne moramo nadati.

 19. Ledenjak kaže:

  Trebalo bi tu ploču da pogleda više elektroničara .Možda se može popraviti Imamo i VTŠ ,profesore koji su vrsni (valjda ) O tome da li jeste ili nije jedini respirator neću da komentarišem.E sad, ako neko koristi ovu situaciju za bogaćenje , onda ga treba okačiti da visi ili mu nasoliti tabane i pustiti koze da ih ližu, dok ne ispusti dušu .

 20. dule kaže:

  Gospodo kada budete znali kako funkcionišu javne nabavke nećete pisati ovakve gluposti. Nešto naučite. Najlakše je kritikovati, ali šta vredi kada croat, lela, (ba)laban i njima slični sve znaju. Plan javnih nabavki se radio mnogo pre ove pandemije. Sigurno je planirana i popravka respiratora ali ne baš sada. Od plana se može odstupiti samo u opravdanim slučajevima kao što je ovaj a zbog hitnosti ne može se sprovesti redovan postupak koji je duži pa su se ljudi opredelili za ovaj način koji je brži i jednostavniji. Da li je potrebno da vam održim još neki čas. Ajde sad pljuvanje i vređanje jer drugih “argumenata” nemate.

 21. Trovach kaže:

  Trovach…Plucno odeljenje je crna tacka u subotickoj bolnici i mogu samo zamisliti kako su to resili u onoj staroj poluraspadnutoj zgradi. Bezbednije bi bilo da su plucno napravili pod satorima.

 22. Universal unarmed soldier kaže:

  @dule – Ne, Dule, ne vredi im objašnjavati, oni osim pljuvanja i vređanja ne znaju ništa drugo, evo sada je objavljen članak kako u Subotici nema nijednog slučaja zaraze, već se javilo par njih da napišu kako LAŽU (picousti dramoser, naravno, bez toga ne počinju pisanje komentara!), jer je PRVI slučaj bio u Subotici! To što je čovek iz Bačke Topole i što je ovde došao u zdravstvenu ustanovu a leči se dalje u Novom Sadu, i što nema korona virusa u Subotici, to za njih nema značaja – mnogo bi bili srećniji da je na desetine obolelih i umrlih, pa da šibaju po “picoustom”. To su takve moralne i mentalne NAKAZE, upravo sam gore slikovito opisao šta rade, namerno njihovim rečnikom da bi mogli da razumeju, ali uzalud, nemaju šta da odgovore, osim da udaraju minuse ili pljuju i vređaju. Neizbežno pominjući ono “bot” i “sendvič”. Po onoj komuno-fašističkoj devizi: KO NIJE SA NAMA, TAJ JE PROTIV NAS!

 23. Universal unarmed soldier kaže:

  Eto pa mi je komentar još i uklonjen, pa nije lepo napisati šta rade napaljeni pljuvači i kako dolaze do materijala kojim onda gađaju vlast! “SNS sektaši su do sada samo uništavali i pljačkali državnu imovinu…” mnogo je KULTURNIJA rečenica (?) i nema potrebe da se komentar zbog nje briše, je l tako gospodo administratori, nema brabonjaka u njemu, samo što autor brabonja onako paušalno o “sekti” i “uništavanju i pljačkanju državne imovine” – niti zna šta je sekta jadan, niti navodi bilo kakav izvor za tvrdnju o “uništavanju i pljačkanju državne imovine” – osim sebe samog, odnosno svog nika, nijedan dokaz KO je uništio i opljačkao državnu imovinu, KOJU imovinu, GDE, KADA, KAKO, KOLIKO – baš lepo za objavljivanje, za razliku od mog komentara, u kojem sam opisao proces dolaženja do brabonjaka kojima gađaju vlast! Šta je gore, na Vama je da ocenite, što se mene tiče ja nemam dileme!

 24. (ba)laban kaže:

  @dule

  Precednik Vau-Vau nas je podučio kako se rade javne nabavke… to su neke nove šeme, kako je to veliki ON rekao “na polucrno”. Jbt, šta da očekujemo od običnih smrtnika kad naš prvi čovek propagira trgovinu van fiskalnih tokova. To je baš pravo ponašanje jednog ODGOVORNOG državnog lidera.

  Uzgred, gde su nestali silni respiratori. Još pre neki dan je g. svemoćni naveo precizno da ih imamo 1008 komada, a sad, kad sabereš sve što navode nadležni, ima ih najviše 700. Čemu toliko laganja? Kao ispao je neka faca?

 25. Dobronamerna poruka kaže:

  (ba)laban – j..i se već sa Vau-Vau
  Ne samo ti nego i drugi bolesnici
  Dosadni ste kao prolećni proliv
  Opterećeni mrzitelji “Vau-Vau”
  Psihijatrija plače za vama
  Koji vi psihotični život živite!
  Budite se i ležete sa istim
  Vaši životi u stvari ni ne postoje
  Samo jedno vam je u glavi
  Šta je “Vau-Vau” rekao
  Šta je “Vau-Vau” uradio
  Kako opljuvati “Vau-Vau”
  Saučešće primite za života
  Koji samo mislite da živite!

 26. (ba)laban kaže:

  @Dobronamerna poruka

  I nama “bolesnicima” je takođe dosadilo da i u ovakvim trenucima slušamo samopromociju i samopohvaljivanje prvorođenog i brnabe o zaslugama za ovo ili ono. Kad je nešto dobro, onda mora da se napomene da je to uradio precednik, a za sve što je loše je krivo 5 miliona neodgovornih građana.

  Mi, “bolesnici” te pitamo, a i NJEGA: gde su obećane maske, rukavice, dezinfekciona sredstva, gde je razlika između postojećih 600-700 respiratora vučkovih izrečenih 1008…???

 27. (ba)laban kaže:

  @Dobronamerna poruka

  …ili smatraš da je ovakvo demokratsko pitanje zabranjeno?

OSTAVITE KOMENTAR