Subotička deca u samom vrhu evropskog plivanja

Mališani iz Plivačkog kluba Spartak drže nacionalne rekorde i titule, u samom vrhu su ako se porede sa ostatkom Evrope, a da li će tamo ostati i u narednim godinama zavisi od njihove posvećenosti, istrajnosti njihovih roditelja i uslova koje im grad i klub obezbede.

Leon Hemi ima deset puta više medalja nego što ima godina, a sve ih je skupio za samo dve godine takmičenja u plivanju. Maksimalno posvećen treninzima, predvodnik je svoje generacije.

“Trud uglavnom. Milan nam da onako teške treninge, ali nisu toliko, pa onda mi to savladamo pa počnemo bolje da plivamo. Imam jedan cilj, u septembru da oborim rekord na sto metara kraul”, kaže Leon.

Njegov klupski kolega Boris Boršoš u bazenu je od svoje pete godine, a državni je prvak u dve kategorije.

“Počeo sam prvo da se bavim plivanjem zbog zdravlja. Onda usput se i družimo, zbog društva, a i volim plivanje, obožavam. Ciljevi su da sada na letnjem državnom prvenstvu budem najbolji plivač u svojoj kategoriji, da osvojim pehar”, kaže Boris.

Bez velikog rada i zalaganja nema rezultata, a iza svake zlatne medalje i pehara stoje upravo ove dve stvari, smatra njihov trener Milan Jovanović. Ukoliko tako nastave, a budu imali uslove za treninge tokom cele godine, od ove dece se može očekivati mnogo u budućnosti.

“Na ovom nivou oni su sada u samom vrhu evropskog plivanja. Mi to slobodno možemo da kažemo zato što je u plivanju sve merljivo na taj način da mi u ovom trenutku znamo tačno gde se oni nalaze na evropskoj rang listi. U narednim godinama, ako im obezbedimo normalne uslove za trening, kvalitetne treninge, možemo s pravom očekivati neke dobre rezultate”, smatra on.

Od ostalih plivača izdvajamo Danila Dulića, koji je vlasnik osam državnih rekorda, koji predvodi svoju generaciju na nivou Srbije, dok je na međunarodnom nivou vrhunski plivač.

 

RTVKOMENTARI

  1. Dragi Điki kaže:

    Eto, trebao nam je taj bazen da ponovo imamo šampione. To je nama naš Vučić sagradio. Jel?

OSTAVITE KOMENTAR