Subotička delegacija u Osijeku

Osijek i Subotica postali su prijateljski gradovi.

Gradonačelnici Subotice Saša Vučinić i Osijeka, Krešimir Bubalo, potpisali su juče u Osijeku povelju o prijateljstvu dva grada i nazvali je krunom dosadašnjih odnosa.

Slika
foto Vijesti

‘Umesto temelja za saradnju, danas smo dobili krunu’, ocenio je Vučinić nakon potpisivanja povelje i zdravice šampanjcem s Bubalom. Gradonačelnici dva grada su otkrili ploču s ugraviranih deset imena gradova i najavili planove za međugradsku saradnju.

"I do sada smo sarađivali u svim vidovima društvenih aktivnosti – preduzetničkih, prekogranični projekti za kandidiranje za EU fondove i slično, a to će se nastaviti tako što ćemo se zajednički prijavljivati na sve buduće konkurse europskih fondova", najavio je Bubalo nakon otkrivanja ploče u zgradi gradske uprave u Osijeku.

Poseta subotičkog gradonačelnika Vučinića događa se povodom obeležavanja Dana grada Osijeka, 2. decembra, kada su se tri gradske celine Tvrđa, Donji grad i Gornji grad ujedinije u jedinstvenu opštinu 1786. godine.

Pored gradonačelnika, Osijek su posetili i brojni novinari i predstavnici nevladinih organizacija koji su održali okrugli sto o mogućnosti prekogranilen saradnje izmašu dva grada.

Izvor: VijestiKOMENTARI

OSTAVITE KOMENTAR

3 + 5 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 4 + 5 ?
Please leave these two fields as-is: