Subotička Hala sportova dobija sunčane kolektore

U toku je nabavka sunčanih kolektora koji će biti postavljeni na subotičku Halu sportova i koji će omogućiti da snabdevanje toplom vodom bude efikasnije i jeftinije.

Nakon što je na subotičku Halu sportova ugrađen sistem klimatizacije, uskoro će biti postavljeni i sunčani kolektori koji mogu da dovedu do 40-postotne uštede energije. Investcija se realizuje zahvaljujući bespovratnoj pomoći sa pokrajinskog konkursa i kojom će biti nabavljen cirkulacioni sistem, cevi te rezervoar.

Direktorka javnog komunalnog preduzeća “Stadion” Tamara Dimitrioski kaže da će 14 novih sistema obezbeđivati u prvom redu snabdevanje toplom vodom, te da će zadovoljiti između 70-80 posto potreba Hale sportova za toplom vodom. Direktorka je naglasila da se radi o alternativnom sistemu jer vreme nije uvek sunčano, te u zimskim mesecima treba da se obezbedi i dodatno grejanje, te će se tada koristiti grejanje na struju.

Zamenica gradonačelnika Timea Horvat kaže da je postepena obnova i osavremenjavanje sportskih objekata i nadalje od ključnog značaja za grad, bilo da se to vrši iz konkursnih, sopstvenih izvora ili ministarstva. “Želeli bismo da obezbedimo takve uslove ljudima koji ovde žive, da koriste ove sportske objekte i time doprinesemo zdravom načinu života. Sa druge strane želimo da profesionalnim sportistima obezbedimo takve uslove i okolnosti u ovim sportskim ustanovama koje će im omogućiti da učestvuju na međunarodnim takmičenjima i da prateći primere svojim prethodnika osvajaju vanredne rezultate” – rekla je Timea Horvat. Ona je kazala i da se za ovu godinu planira i obnova bazena na Bajmoku.

 

RTV PannonKOMENTARI

 1. Taky laky kaže:

  Napravite krov na klizalistu…pustite se ustede tople vode..to nije vest
  Vest je kada se izgradi bazen,klizaliste..

 2. ČINJENICA kaže:

  Koliko se zaista brine o sportskim objektima, u ovom slučaju terenima za košarku, rečita je činjenica da se, na primer, od leta minule godine ič nije uradilo da se 4 urnisana koša od 6 šest koliko ih ima na Prozivci zamene, sanira nes(p)retno izvedeno betonsko postolje.koša na obnovljenim terenima na Paliću…Hoće, naravno, a kada ne zna se?

 3. Indijanac kaže:

  @Taky laky
  Hehe, a ja već pomislio da kažeš da naprave klizalište na krovu Hale sportova, odnosno, skijalište za skokove.

OSTAVITE KOMENTAR