Subotička Marlena Ditrih

Možda zvuči čudno, ali Marlena Ditrih je živa i zdrava – plava, lepa i živi u Subotici, a poreklom je, sasvim očekivano, Nemica.

Foto Nino

 

Posao kojim se bavi je u neku ruku umetnički i glamurozan, jer se ova Marlena Ditrih bavi izradom umetničkih predmeta od ovčje vune.

 

Kada je porodica Ditrih dobila plavooku devojčicu, odlučila je da je nazove po poznatoj glumici. Naša Marlena se, za razliku od nemačke, ne bavi se glumom, ali ima veze sa umetnošću. Inače knjigovođa, pre nekoliko godina počela je da izrađuje pustovanjem predmete od čistog ovčjeg runa. Svakodnevno u domaćoj radinosti proizvodi ukrasne notese, torbice i sapune od ovčjeg mleka.

 

“Ima tu dosta umetničkog i ručnog rada, može da napravi do 20 nedeljno predmeta, vuna kao materijal ima svoj ego i nikad ne može da napravi dva ista predmeta,” kaže Ditrihova.

 

Da ima nečeg fatalnog u plavušavama, govori i primer Marleninog supruga Zoltana Patarčića, koji je morao da počne da se bavi ovčarstvom kako bi proizveo runo za potrebe svoje žene:

 

“Pa to me je žena naterala, ali nije se pokazalo kao loše, ovde ima dosta pašnjaka … ”

 

B 92KOMENTARI

 1. biba kaže:

  juče sam videla prilog na B92. Želim joj sve najbolje! Čestitatam i njoj i suprugu što su znali da spoje zadovoljstvo sa korisnim. Mnogi bi trebali da se ugledaju na njih, a ne samo da kukaju kako ništa ne valja.

 2. Amelia kaže:

  Stvarno interesantno!

 3. tijana borcic kaže:

  gde u subotici mogu da se kupe vasi proizvodi

 4. verica canji kaže:

  postovana interesuje me da li mogu naruciti sapun koji spravljate.Unapred zahvalna

   

 5. artur nozdrovicki kaže:

  Gledao sam emisiju, sve pohvale, hteo bih da pitam za sapun pošto mi šurak boluje od Psorijaze, već je probao sve i svašta pa me interesuje sve o tom proizvodu i kako doći do njega. Mi smo iz Srema okolina Iriga hvala na odgovoru unapred.

 6. anita kaže:

  gde mogu da kupim i nabavim sapune

OSTAVITE KOMENTAR