Subotička Norma sa 1.000 zaposlenih – najveća u okviru Norma grupe širom sveta

Preduzeće “Norma grupa Jugoistočna Evropa” iz Subotice, objavilo je danas da je sa hiljaditim zaposlenim radnikom, postalo najveće preduzeće u sklopu Norma grupe širom sveta.

Kako su naveli na zvaničnom Tviter profilu kompanije, nedavno zaposleni mašinski operater Aleksandra Nešić je postala hiljaditi zaposleni u fabrici otvorenoj 2011. godine, koja je tako po broju radnika postala najveća u okviru ove grupacije.

Brojka od hiljadu zaposlenih je tri puta veća od prvobitnog plana, a u toku je i proširenje fabrike.

Fabrika otvorena jula 2011. godine, koja se bavi proizvodnjom komponenti za auto-industriju, predstavlja prvu grinfild investiciju u okviru Privredne zone Mali Bajmok kod Subotice, u okviru koje posluju još “Simens”, “Dunkermotoren”, “Ametek”, 2Kontinental”, “Kalcedonija” i “Swarovski” sa više od 6.000 radnika.

Norma grupa posluje u 17 zemalja širom sveta, sa više od 7.000 zaposlenih

 

RTVKOMENTARI

 1. Lenin kaže:

  1000?Okej.Super.Izgleda da nisam nešto u toku.Između ostalog ja sa mojim poznanstvom od odprilike 100-200 osoba lokalaca,što lično,što preko društvenih mreža,samo jedna osoba je zaposlen u toj firmi.Da nije to preduzeće koje dovlači autobusima svoje radnike,koji nisu iz naše opštine?Ja sam samo čuo takve glasine,ako nije tako,onda se izvinjavam.A možda i moje poznanstvo nešto starije generacije,a poznato je da te firme u Malom Bajmoku sa rezervom zapošljavaju starije osobe.Još me samo interesuje koje su beneficije dobila ta firma u startu i koje su to što još uvek traju,kao i one koje će još decenijama biti na snazi?!

 2. Pametnjaković kaže:

  Mene interesuje prosečna plata od ovih 1000 radnika, najmanja plata i najveća plata, i obrazovna struktura u % onih koji tu zarađuju svoj hleb da bih imao pravu sliku o tome da li je firma za subotičane dobra ili nije.
  Ako 1000 njih radi za mizeriju, onda je to samo trenutna kupovina socijalnog mira.

 3. Đuro kaže:

  Šaka pirinča za crno roblje u državi koja je svoje masne zalogaje budućnosti pojela još davno sa sendvičima na Miloševićevim mitinzima.Nema spasa!

 4. Pametnjaković kaže:

  Gledajući ovu gornju fotografiju, prvo na čega me je ona asociralala je na bombastične fotografije u Americi, kada neko dobije glavnu nagradu na lutriji ili u bilo kojoj nagradnoj igri, pa se ovako slikaju voditelj i srećan dobitnik sa tablom na kojoj je ispisano koliko miliona dolara je dobio srećni dobitnik.
  A “mašinski operater” zaista lepo zvuči, ali mene podseća na nekog ko pomaže mašini u poslovima koju mašina sama ne ume da obavi.
  U Americi već viđeno, još tridesetih godina prošlog veka.

  https://www.youtube.com/watch?v=7vRe56EwFf4

 5. Sanela kaže:

  Svaka cast. Tu su vec evo skoro punih 7 godina i dalje se sire…

 6. Nesto novo kaže:

  Norma grupa je trebala da uposli 386 radinka. To je prvobitan plan. Dobili su po radniku 6000 evra subvencija i to odavno potrosili. Danas im je parkig ispred fabrike premali.

  Nek izgrade jos jedan pogon. Sto da ne.

 7. Megille kaže:

  Proširiju se u Subotici? Istina je ,jer nigde na svetu ne mogu dobiti takvu jeftinu ‘robovsku radnu snagu’-a država ih još i novčano pomaže sredstvima porezkih obveznika Srbije.Poreze ove ‘bajne’ ulagačke firme ne plačaju državi ,ali zato istovremeno Srbija u vidu raznih poreza i prireza guli svoje građane-Dokle bre ?

 8. Damir kaže:

  Plata oko 45.000 bez ,, levela” što znači sa levelom oko 49. 000 na peći. Na level se čeka oko godinu i po do dve ako nemaš vezu. Regres 42.000 na godišnjem nivou (isplata u junu i decembru po pola regresa), i na kraju godine isplata bonusa od 12000 dinara (u januaru). Rad je neko u četiri smene a neko u tri (peć u četiri). Fizički je najteže na peći.

 9. Jelena Crnomarkovic kaže:

  Moja firma bila i ostala! Predivni ljudi kolege uslovi ma sve. Stekla sam toliko pravih prijatelja,kumova. Najtezi dan kad sam morala da se rastanem od kolega i firme. Hvala vam na svemu sto ste ucinili za mene! A posebno se zahvaljujem Vladimiru Orozovicu jer je ispao za mene broj 1 u svemu!

 10. саки kaže:

  Ma, samo traze operatora u proizvodnji. Pa, davaju otkaze, pa vracaju nazad. Tri smene. Ni živ ni mrtav posle treće. Teska vremena definitivno.

 11. Nenad kaže:

  Da li neko moze da mi odg koliko jedan radnik treba da uradi strana na majicu za radno vreme od 8h(overlovka mašina je upitanju)… Pozz

OSTAVITE KOMENTAR