Subotička patrola

RADIJALAC

Pravac budućeg severnog bulevara. Nova visespratnica levo, prati regulacionu liniju, kao što to čine i ostale nove zgrade izgrađene na tom pravcu. Međutim, na sred zamišljene avenije sa više traka, završena je i ova kuća na sprat.

 

Da li njen vlasnik zna nešto što mi ne znamo ? Ili jednostavno, kao i mnogi, veruje da će „Severni bulevar“ biti na „ Svetog Nikad“ i da je to samo jos jedna utopija, još jedan crtež koji grad neće imati snage da ostvari u ovom veku.

TESLINO

Obnovljena ulica Partizanskih baza na Teslinom naselju. Prostor ispred tržnog centra je lepo uređen ali je navika posetilaca da parkiraju aute na putu, ostala. Za neki dan, kada ta ulica bude povezana sa Kireskom, 51. divizije i Majšanskim putem, biće to jedna od najvažnijih gradskih saobraćajnica. Nekoliko poseta pauka ili saobraćajaca, moglo bi možda da stvari dovede u red, ali smo navikli da nešto što izgleda jednostavno, može da bude nerišivo, pa ostaje zebnja da će to ostati, kao i poslednjih decenija, celodnevno usko grlo.

Veći deo jedne trake je ceo dan zauzet pa je na tom delu mimoilaženje otežano ili nemoguće.

Parking kod pijace su uzurpirali lubeničari.

 

Mali Bajmok

Zgrada stare Pošte u Malom Bajmoku, izgradjena tridesetih godina, obnovljena ovih dana. Bez nadogradnji ili „originalnih“ rešenja investitora, sačuvala je sve osobenosti Moderne, arhitektonskog pravca aktuelnog te decenije kada je zgrada izgrađena. Za svaku pohvalu.

ZimusKOMENTARI

 1. djomla kaže:

  Potpuno se slažem sa Lanskyim kada je Partizanskih baza u pitanju. Nakon izgradnje i otvaranja deonice, ovaj deo puta će biti dosta prometan, očekuje se da to bude intenziteta kao u Jovana Mikića. Iz tog razloga ležerno ponašanje vozača na vreme treba urediti, a najbolji način bi bio kada bi ih jedan saobraćajac upozoravao na to da se ne parkiraju. Ako to ne pomogne potrebno je postaviti znak „zabranjeno zaustavljanje i parkiranje“ i istog tog saobraćajca. 

  P.S. Naravno, lubeničara treba pomeriti i urediti parking kako bi ljudi imali gde da se parkiraju.

 2. Hanibal Lektor kaže:

  Hm, hm,
  Gledam sliku ove zgrade u Malom Bajmoku pa se nešto pitam: Znaju li ovi moleri da postoje i druge boje osim plave i Žute ?
   

 3. Anonimni kaže:

  Koincidencija…

 4. boki kaže:

  da,da vrlo verovatno „slučajnost“pa zar ih nije sramota 😡
  prosto čovek da ne poveruje,dokle se prostire taj bezobrazluk.

 5. Lansky kaže:

  Propusnost ulice Partizanskih baza, danas pre podne. Mesta jedva za autobus i to slalomom.

 6. zoka kaže:

  Molim vas da li neko moze da mi odgovori zasto se Idriska ulica ne asfaltira posto je slepa i dosta kratka a u ovoj ulici svi poseduju kola pa mozete zamisliti kakvo je blato. Prskaju se fasade od kuca a moj muz boluje od ms a i ne moze ni kolicima da izadje u ulicu jer je neravna i za bicikl treba sici sa njega da ne bi mogla muza da izvedem bi pali i gurati. Pisana je peticija dva puta. Prasina je strasna. A to je ulica odmah iza Blaska Rajica. Poseduje sve ustvari ispunjava uslove za asfalt ili bar neki nasip. Blato se unosi u dvoriste rupe su takodje velike ali zato nadlezni samo obecavaju vec 4 godine. Ko treba da dodje na vlast da bi kako tako shvatio probleme nas koji se nadamo svake godine boljem. Pozdrav nekom od nadleznih.

 7. Pera kaže:

  @boki @Hanibal
  Plavo-žuta boja je zvanična boja Pošte Srbije još od sredine ovog veka. E sad, verujem da i tu vaši dokoni umovi mogu sklopiti neku teoriju zavere…

OSTAVITE KOMENTAR

6 + 2 =

IMPORTANT! To be able to proceed, you need to solve the following simple math (so we know that you are a human) :-)

What is 12 + 8 ?
Please leave these two fields as-is: